Erdoğan, 'Bunların tek derdi Kur'an'

Erdoğan, 'Bunların tek derdi Kur'an'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Van'da vatandaşlara seslendi, muhalefeti sert bir dille eleştirdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.Geçtiğimiz 12 yılda Van'a yaptığımız toplam yatırım 12,5 katrilyon lira. Ülkemizde bölgelerimizin adı ihmalle, yoklukla, yoksullukla anıldı. Bugün Van'ın yollarının diğer bölgelerin yollarından eksiği var mı?

Bugün hizmetlerin diğer bölgelerdeki hizmetlerden geri kalır bir yanı var mı? Nereden nereye. Bunlar bizimle oldu. Van'daki toplu konutlarımızın diğer bölgelerden fazlası var eksiği yok. Erciş'teki toplu konutlarına bakın denize nazır. Van Gölü değil ,biliyorsunuz Van Denizi. Bunları biz yaptık biz.

Benim Van'daki Kürt kardeşlerimi biz Türk'ten, Laz'dan ayırt etmedik. Yaradılanı yaratandan ötürü sevdik. Eğer bugün Van arzu ettiğimiz yerde değilse biz arzu ettiğimiz yerde değiliz.

Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın.Bugün burada tam 41 ayrı eserin açılışını yapıyoruz. nbsp; Tüm bu eserlerin resmi açılışını da bugün burada gerçekleştiriyoruz.

"MUSLUKLARDAN KAN AKIYORDU FAKAT ELEŞTİRİLER BAŞLAYINCA..."

Bilbordlarda musluklardan kan akıyordu fakat eleştiriler başlayınca bugün musluklardan akan suyun rengi değişmiş. Ben bu alandaki kardeşlerimi tenzih ederim ama bunu anlatmanız lazım. 7 Haziran bir kırılma noktasıdır. 7 Haziran'da terörü arkasına alanlar mı kazanacak, yoksa bu millete sevdalı olanlar mı kazanacak? Bu çok önemli.

Şu anda Van Belediyesi Van'a su vermiyordu, su. Depremde gece geldik, bakıyorum onların belediyeleri yok. Biz depremin ardından en kısa sürede Van'ı daha güzel hale getireceğiz dedik. Getirdik mi?

Şu anda kısa sürede tekrar şimdi açılan evlere döndüler. Söz verdiğimiz her şeyi yaptık. Van artık geleceğine daha bir umutla bakıyor.

Biz olağanüstü hali kaldırdık.

"ONLARIN RAHATSIZLIĞI KURAN'IN KENDİSİNDEN KAYNAKLANIYOR"

Bugün ben sizlere Kur'an'ı Kerim'in Kürtçe mealini gösteriyorum. Allah emeği geçenlerden, başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere razı olsun. Tabii birileri bundan rahatsız oldular.

Onların rahatsızlığının aslında bizatihi Kuran'ın kendisinden kaynaklandığını biliyorum. Zaten kendileri bizatihi bunu söylüyor. Okullardan zorunlu din dersi kaldırılsın diyorlar.

"KENDİLERİNE YENİ KABELER ARAYANLARI KURAN ELBETTE RAHATSIZ EDER"

Kendilerine yeni Kabeler arayanları Kuran elbette rahatsız eder. Benim Kürt kardeşlerim dinine sadıktır. Öyleyse Zerdürştlük dinini kendilerine din edinen yöneticilerine gereken cevabı verecektir diye düşünüyorum.

Bölücü örgütün güdümündeki parti de kendi Kabesi olarak Taksim'de karar kıldı. Biz Kabemize de Kuran'ımıza da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Marjinallare, aşırılıklara, sapkınlık içinde olanlara verdikleri değeri Kabe'ye vermeyenlere bu millet asla itibar etmeyecektir.

Seçimde proje diye bula bula Diyanet'i kapatmayı bulmuşlar. İstiyorlar ki Dinayet kapansın cemaat sahipsiz kalsın.

Benim Vanlı kardeşim buna izin verir mi?

Ben sizlerden bir şey istiyorum. Çok çalışacaksınız ve inanıyorum ki üniversitelerden başarılı bir şekilde mezun olacaksınız.

Vanlı kardeşlerim dün Arnavutluktaydım. Namazgah Camii'nin temelini attık. Muhteşem bir yer. Tarih yeniden canlanıyor. Güzel bir eser 2 yıl sonra orada ayağa kalkacak. nbsp; Bütün Balkanlarda gençler gelmişti. Genç bir kızımız bizi duygulandıran sessiz çığlığı orada seslendirdi. Yarabbi bu nesil nerelerde ne şekilde yetişiyor.

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ FİYATINI MERDECES'İN SÖYLEDİ, 330 BİN LİRA"

7 Haziran önemli değil mi? Gereği yapılmalı değil mi? Terörün desteğindeki parti de saldırıyor, paralel yapı da saldırıyor ana muhalefet de saldırıyor. Çok enteresan ne diyorlar, nbsp; o Mercedes bunların yapacağı işin kaynağıymış. Dün Arnavutluk ziyaretinde başkanımla beraberdik fiyatını söyledi. 330 bin lira. Bu iftirayı atanların çoğunun altında Mercedes var.

Önümüzdeki önderler yok olduğu zaman aynen dağılırız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Bu millet Ali'siz Aleviliği çıkaranlara dersi verecektir.
nbsp;
Ben Aleviliği öyle tanımadım. Alevilik Hz. Ali'yi sevmekse ben Aleviyim. Darbecileri cennetlik ilan ederken ülkesi için gece gündüz çalışanlara beddua edenlere ülkemiz hakettiği cevabı verecektir.

Ben tarafsız değil, milletin tarafında olan bir Cumhurbaşkanı olacağım dedim. Ben Türkiye'yi dolaşıyorum, milletimle buluşuyorum. Yarın da Kırıkkale'de olacağım. Yeni Türkiye vizyonumu, başkanlık sistemi teklifimi milletime anlatıyorum.

"400 MİLLETVEKİLİ İSTİYORUM, KİME İSTİYORUM..."

Diyorum ki 400 milletvekili gerek. Kime istiyorum. Bu teklifi kim hayata geçirecekse ona istiyorum. nbsp; Bu millete küçük düşünmek yakışmaz. Yeni anayasa konusu hatırlarsanız 2010 yılında kapsamlı bir değişiklik yapmıştık. Biz millete dayatılan darbe anayasasının değişmesini istiyoruz.

Bu vesile ile bugün anlamlı bir gün. Yassıadayı özgürlük ve demokrasi adası yapacağız demiştim. Bu iki adanın projesini yaptırmıştım. O zaman MKYK üyesi Çiğdem Hanım projeyi yapmıştı. Bugün de sayın Başbakanımız temeli attılar. Kendilerine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...