Erdoğan: Bir çelmeyle düşen Türkiye yok artık

Düzenleyen:
Erdoğan: Bir çelmeyle düşen Türkiye yok artık

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan: Küçük manipülelerle krizlere sokulan, istikrarı pamuk ipliğine bağlı Türkiye artık yok. Yeni Türkiye yolunda kararlıyız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015'te yerli patent başvuru sayısının bir önceki yıla göre yüzde 13, 2016'nın ilk 3 ayında ise yüzde 23 oranında arttığını belirterek, “Diğer ülkelerin yüzde 1, 2’lik artışları, hatta küçük azalmaları bile yeterli gördüğü bir ortamda, elde ettiğimiz bu başarı bizi umutlandırıyor ama asla tatmin etmiyor. Bu yarışı rakip ülkelere göre pek çok dezavantajla sürdürüyoruz ama başaracağız” dedi. Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsünce düzenlenen 5. Türk Patent Ödülleri Töreni'ne katıldı. Ödüle layık görülen firma ve kurumların temsilcilerini tebrik ederek konuşmasına başlayan Erdoğan, Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunan, fikri ürün havuzunu zenginleştiren herkesin, bu ülkeye ve millete en büyük hizmeti verdiğine inandığını dile getirdi. Erdoğan, “Bugüne kadar 4 ödül töreninin hepsine de katıldım. Patent meselesi, özel önem verdiğim bir konudur. Yenilik üretme arzusu olmasaydı, yeni Türkiye'nin inşasına dair umutlarımız bu kadar güçlü olamazdı. 2014’te ülke olarak 853 uluslararası patent başvurusu yaptık. 2015’te ise bu sayı yüzde 18 artışla bin barajını aştı. Son 13 yılda iyi bir atakla pek çok ülkeyi geride bıraktık. Patent başvuru sayımızın 13 katına, patent tescil sayımızın 23 katına çıkması, aldığımız mesafenin büyüklüğünü gösteriyor. 2015 yılında 40 bini aşkın tasarım başvurusuyla Türkiye en fazla tasarım başvurusu yapılan ülkeler sıralamasında Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada yer alıyor” bilgisini verdi. Büyüyen, gelişen ve sağlam adımlarla ilerleyen Türkiye gerçeğini tüm dünyanın gördüğünü ve özellikle son 3 yıldır yaşanan sorunların bu durumdan bağımsız olmadığını belirten Erdoğan, “Her kim ki Gezi olaylarının, 17-25 Aralık darbe girişiminin, son terör eylemlerinin hatta bölgemizdeki gelişmelerin bu durumla hiçbir ilişkisi olmadığını söylerse onun idrakinden şüphe ederim” dedi. Patent istatistiklerinin Türk insanının kendi markasını oluşturma arzusunu ve girişimci ruhunu açık bir şekilde ortaya koyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, “Bu azmin önünde hiçbir gücün durması mümkün değildir. Yeter ki önünü açalım ve desteklerimizi verelim. Türkiye artık eski Türkiye değil. Ayağına her çelme takıldığında yere kapaklanan, küçük manipülasyonlarla krizlere sokulan, istikrarı pamuk ipliğine bağlı Türkiye artık yok. Yeni Türkiye yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Allah'ın izniyle 2023 hedeflerimize mutlaka ama mutlaka ulaşacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kendi uçağını, otomobilini, savunma sanayi ürünlerini, yüksek teknolojiye dayalı bir üretimi ortaya koymayan, kendi yazılımlarının sahibi olmayan bir Türkiye, yeni Türkiye olamaz” diye konuştu. 

Erdoğan: Bir çelmeyle düşen Türkiye yok artık

Patent liginin Koç’u

Türkiye’nin teknoloji, bilim ve gelişim alanındaki başarılarının yarıştığı dev etkinlik Ankara’da gerçekleştirildi. Türk Patent Enstitüsü tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Türk Patent Ödülleri, törenle sahiplerini buldu. Törene, Koç Topluluğu şirketleri damga vurdu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en çok uluslararası patent başvurusu yapan Arçelik, Patent Ligi’nin şampiyonu oldu. Törende birincilik ve en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirket ödülünü Arçelik adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, binlerce tasarım ve patent portföyüne sahip olduklarını, teknoloji yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. Törende, Patent Ligi’nin ikinciliğini Turkcell alırken, Koç şirketlerinden Ford Otosan üçüncü, Tofaş ise dördüncü oldu. Ligin 5’inci sırasında ise Vodafone yer aldı.  Uluslararası Tasarım Başvuru birincisi Vitra’nın ödülünü Bülent Eczacıbaşı, Uluslararası Marka Başvuru Birincisi seçilen Eti’nin ödülünü de Firuzhan Kanatlı aldı. Tasarım Başvuru birincisi Küçükler Tekstil, ikincisi Zorlu Tekstil oldu. Patent Kategorisinin En İyi Çıkış Yapan firması olarak da Simfer ödül aldı.

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...