Erdoğan: Başkanlık acilen hayata geçmeli

Düzenleyen:
Erdoğan: Başkanlık acilen hayata geçmeli

POLİTİKA Haberleri

“Başkanlık bizim için yeni değil, gelenekseldir. Geldiğimiz noktadan geri dönüş yok. Başkanlığı bir an önce milletimizin onayına sunmak gerekiyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Mayıs’ta kongreye gitme kararı alan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ederek, “Bu makamlar bir nevi bayrak yarışıdır. Sayın Davutoğlu’nun yaptığı hizmetler asla unutulmayacaktır” dedi. Eyüp’teki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, “Sayın Başbakan’a yaklaşık 20 aydır vermiş olduğu kıymetli hizmetler için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan hiç kimseyi asla unutmaz. Sayın Başbakan’ın da hizmetleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum” dedi.
Bu tür makamların bir çeşit bayrak yarışı olduğunu vurgulayan Erdoğan, kendisinin de başbakanlık bayrağını Abdullah Gül’den devraldığını hatırlatarak, “Milletimin beni Cumhurbaşkanlığına seçmesinin ardından bu bayrağı Sayın Davutoğlu’na devrettik. Şimdi 22 Mayıs’taki kongrede seçilecek kişi, Sayın Davutoğlu’ndan bu bayrağı devralacak ve hizmet yarışı bu şekilde sürüp gidecek. Önemli olan, sorumluluk üstlendiğimiz dönemlerdeki çalışmalarımızla hem milletimizin hem de Rabbimizin huzurunda ibra olmamızdır. 
AK Parti genel başkanlığı ve başbakanlıkta yaşanan değişimin de ülkemiz için böyle hayırlı bir havaya vesile olacağına inanıyorum. Değerli kardeşlerim, Türkiye’nin son 13 yıldır, tabii hemen başladılar, ‘Bak ekonomide ne oluyor, işte ne olacak’ Onlar avunup gitsinler. Evelallah, 2008’de de aynı şeyi yaptılar. ‘Ekonomi dibe vuracak’ dediler. Ben ne dedim. ‘Teğet geçer’ dedim. Teğet geçti mi? Geçti. Şimdi yine aynı şeyleri söylüyorlar. Boşuna davul-zurna çalmayın, bu millet dimdik ayakta, bu ülke dimdik ayakta. Evelallah yarınlar bugünden daha da iyi olacak. Hiç endişe etmeyin” ifadelerini kullandı.
Gelinen noktadan geriye dönüşün olmadığının altını çizen Erdoğan özetle şunları söyledi: “Bilhassa 7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik dönemi güçlü Cumhurbaşkanlığı sayesinde krize meydan verilmeden atlatıldı. Bunu artık herkes kabul etmelidir. Başkanlık sistemi konusu Tayyip Erdoğan’ın kişisel talebi değildir. Bu sistem bir kişiye veya bir defaya mahsus bir uygulama olmayacaktır. 22 Mayıs’tan sonra 65. hükümet kurulacak. Başkanlık sistemine geçtikten sonra milletimizin teveccühü ile bu göreve gelecek kişi; Türkiye’nin birinci başkanı olarak görevine başlayacak. Bu değişimden korkmaya gerek yok. Tam tersine herkesten bu değişime destek vermesini, katkı sağlamasını bekliyoruz. Meseleyi kişiselleştirenlerin ülke ve millete karşı sorumluluktan kaçtıklarını biliyoruz.” 

Biz yolumuza sen de yoluna 

Konuşmasında AB’nin uyguladığı çifte standarta da serzenişte bulunan Erdoğan özetle şunları söyledi: “Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken şu anda AB bakın ‘Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz’ diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu’nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de ‘Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...’ Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş.” Şu önemli günlerde belli sıkıntıların yaşandığını belirten Erdoğan, “Bizlerin de aramızdaki birliği, beraberliği, dayanışmayı çok daha güçlendirmemiz lazım” dedi

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...