Erdoğan, Bahçeli'yi kabul etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan, Bahçeli'yi kabul etti

POLİTİKA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

​Ebru KARATOSUN / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilk kez Çankaya Köşkü’nde görüştü. Basına kapalı gerçekleşen Erdoğan-Bahçeli görüşmesi, yaklaşık 1 saat sürdü.
 
Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinin ana gündem maddesi ‘yeni anayasa’ oldu. MHP lideri Bahçeli, partisinin 100 maddelik anayasa önerisini açıklamıştı. Ardından MHP'nin teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmuştu. Erdoğan'ın da dünkü görüşmede, teklife ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu aktarıldı. Ayrıca Erdoğan'ın, Anayasa Bilim Kurulu tarafından tamamlandığı belirtilen 120 maddelik teklifle ilgili Bahçeli'ye bilgi verdiği ifade edildi. Yine CHP'nin HDP'ye bakanlık itirafı gibi siyasetteki güncel tartışmalar ile terörle mücadelenin de toplantıda gündeme geldiği belirtildi.
 
FİLİSTİN TRAFİĞİ
Görüşmede, terör devleti İsrail'in Filistin'e yönelik kanlı saldırılarının da gündeme geldiği öğrenildi. Erdoğan'ın saldırıların durdurulması için atılan adımların ve yürütülen diplomasi trafiğinin son durumunu paylaştığı kaydedildi.
 
MECLİS ÇALIŞMALARI GÜNDEME GELDİ
Ayrıca, Erdoğan-Bahçeli, iç politikayla ilgili de önemli istişarelerde bulundu. Meclis çalışmalarının da gündeme geldiği görüşmede, kanun teklifleri de masaya yatırıldı. Yine, görüşmede TBMM’deki HSK seçimleriyle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı aktarıldı. Öte yandan, sık sık telefonla görüşen iki lider, son olarak 15 Nisan’da beraber iftar yapmıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...