Erdoğan, 'ANA' uçağını Bağdat'a gönderdi

Erdoğan, 'ANA' uçağını Bağdat'a gönderdi

POLİTİKA Haberleri

Irak'ta 28 gün sonra serbest bırakılan 16 Türk işçi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan jest geldi...

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla özel uçak  "ANA"nın, Irak'ta serbest bırakılan Türk işçileri Türkiye'ye getirmek üzere  Bağdat'a gideği belirtildi. 
 
 Eylül ayı başında, çalıştıkları inşaat şantiyesinde alıkonulan 16 Türk  işçi serbest bırakılmış, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğine ait araçlarla  bulundukları yerden alınarak, elçilik binasına getirilmişti. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı  nezaretinde elçilik binasına getirilen işçilerden ikisi ile telefonla görüşerek  geçmiş olsun dileklerini iletmiş ve Büyükelçi Kaymakcı'ya da tebriklerini  bildirmişti. 
 
  Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi  Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir süredir Bağdat'ta alıkonulan 16  işçimizi az önce Bağdat Büyükelçimiz teslim aldı. Bazı işçilerimizle telefonda  konuştum. Çok şükür sağlıkları yerinde. En kısa sürede memlekete dönmeleri için  tüm hazırlıklar yapılıyor" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...