En meraklı vekil, en sakin bakan, en gergin oturum... Bütçe maratonunun dikkat çeken 'en'leri

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Politika Haberleri

2023 bütçesi kavga ve tartışmalar eşliğinde geçti. En gergin oturum İçişleri Bakanlığı bütçesi olurken en sakini ise Sağlık Bakanlığı bütçesi oldu. En korkulan an İyi Partili Örs’ün kalp krizi, en uzun oylama ise MEB bütçesiydi. En uzun mesai Aile Bakanlığı bütçesine aitti. İşte 2023 bütçe maratonunun dikkat çeken 'en'leri...

HABER MERKEZİ - ANKARA

TBMM’de görüşmeleri 12 gün aralıksız süren 2023 bütçe teklifi önceki gece kabul edilerek yasalaştı. Milletvekilleri toplam 142 saat 42 dakika mesai yaptı. Bu görüşmeler için 6 bin 260 sayfa tutanak tutuldu. Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, tek oturumda kesintisiz ve hiç ara vermeden 9 saat 44 dakika kürsüde kalarak bir rekora imza attı. Genel Kurul’da pankartlar açıldı, kürsüye kalem ve döviz fırlatıldı. Ayrıca muhalefet milletvekilleri, hayat pahalılığına vurgu yapmak için Meclis kürsüsüne peynir, ekmek ve diğer bazı gıda maddeleri ile çıktı.

KINAMA VE KATILMAMA CEZALARI

>> Bütçe görüşmelerinde CHP’li Atilla Sertel, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ve İyi Partili Fahrettin Yokuş kınama cezası aldı. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’a, İyi Partili Hüseyin Örs’e fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle Genel Kurul’a iki birleşim katılmama cezası verildi. Kavga sırasında Örs’ün kalbi durma noktasına geldi. Işık’ın kaburgaları kırıldı. Böylece İçişleri Bakanlığı ve Aile Bakanlığı bütçesi en gergin geçen görüşme olarak kayıtlara girmiş oldu.

>> En sakin görüşmeler Çalışma, Ticaret ve Sağlık Bakanlığı bütçelerinde yaşandı. Muhalefet tarafından da bu bakanlar ‘takdir’ edildi.

En meraklı vekil, en sakin bakan, en gergin oturum... Bütçe maratonunun dikkat çeken 'en'leri

EN SAKİN BAKAN, BOZDAĞ OLDU

>> Muhalefetin ‘laf atma’ girişimlerine karşı en sakin kalan bakan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oldu. Bozdağ, bir saatlik konuşması sırasında muhalefetin 77 defa laf atmasına rağmen, konuşmasını bölmeyerek bakanlığının faaliyetlerini anlattı.

'EN MERAKLISI' AK PARTİLİ CAN

>> Muhalefete göre bütçe görüşmelerinde sataşma rekorunu AK Partili Salih Cora kırdı. Cora, kürsüdeyken de bu kez muhalefet sık sık konuşmasına müdahale etti.  AK Partili Ramazan Can ise CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında 11 kere ‘Aday mısın?’ diye seslenerek, bütçe görüşmelerinin ‘en meraklısı’ diye nitelendirildi.

>> Genel Kurul’daki en uzun mesai, İçişleri, Aile ve Sağlık Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü 5’inci turda yapıldı. Sabah 11.00’de başlayan görüşmeler 01.44’te tamamlandı. En uzun oylama ise MEB ve üniversitelerin bütçelerinde yaşandı. Milletvekilleri bakanlık, bağlı kuruluşlar ve üniversiteler için 140 defa el kaldırıp indirdiler.

En meraklı vekil, en sakin bakan, en gergin oturum... Bütçe maratonunun dikkat çeken 'en'leri

YARIM SAATTE ALTI VURGU

>> AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini ‘en fazla zikreden’ milletvekili olarak kayıtlara geçti. Akbaşoğlu, Genel Kurul kürsüsünden yaptığı yarım saatlik konuşmada altı defa vurgulu bir şekilde ‘Recep Tayyip Erdoğan’ dedi.

>>Bütçe görüşmeleri boyunca TBMM yemekhanesi de fazla mesai yaptı. Üyeler lokantasında milletvekilleri için yöresel yemekler hazırlandı. Milletvekilleri en fazla Afyon, Kahramanmaraş ve Konya mutfağını beğendi.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...