Ekrem İmamoğlu'nun karar duruşması ertelendi

Ekrem İmamoğlu'nun karar duruşması ertelendi

POLİTİKA Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 30 Ekim 2019'da Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde yaptığı açıklamalar üzerine Süleyman Soylu ile girdiği ahmak polemiği yargıya taşındı. İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanacak. Bugün gerçekleşmesi beklenen dava 21 Eylül'de görülecek.

Ekrem İmamoğlu'nun karar duruşması ertelendi. Duruşma 21 Eylül'de yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde yaptığı açıklamalar Bakan Soylu ile ikiliyi karşı karşıya getirdi. Bakan Soylu ile İmamoğlu arasındaki “ahmak” polemiği yargıya taşınırken İmamoğlu o sözleri YSK üyelerine söylemediğini savunmuştu.

İMAMOĞLU HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

Konu ile ilgili açılan davada bugün karar günü. İmamoğu’nun bugün hakim karşısına çıkması beklenirken hakkında 'siyasi yasak' anlamına gelen TCK’daki 53. maddenin uygulanmasını da istendi. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek olan duruşmada karar çıkması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...