Ekrem İmamoğlu adaylık kapılarını kapattı, Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekrem İmamoğlu adaylık kapılarını kapattı, Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı

POLİTİKA Haberleri

Altılı Masa'nın dün gerçekleştirdiği toplantıda Meral Akşener'in aday olarak Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu önerdiği ancak diğer partilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konusunda anlaşma sağladığı iddia edilmişti. İBB Başkanı İmamoğlu, bugün katıldığı programda adaylığı için kapıları kapatırken, Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. İmamoğlu, "Her CHP'linin adayı genel başkanıdır, benim de adayım genel başkandır" dedi.

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kaldı, siyasi kulislerde hareketlilik arttı. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak açıklanırken 6 muhalefet liderinin bir araya gelerek oluşturduğu 'altılı masa' ise adaylık konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı. Dün Saadet Partisi liderliğinde gerçekleştirilen son toplantı sonrasında ise hareketlilik yaşandı. Toplantı sonrası adaylık konusunda anlaşmaya varıldığı iddia edilse de, İYİ Parti cephesinde yaşanan gelişmeler dikkat çekti. 

Masadaki liderlerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığı ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adını gündeme getirdiği iddia edildi. Bu iddialar gündemdeki yerini korurken, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin milletvekilleri ile olağanüstü toplandı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularına cevap vermekten kaçınan Akşener, GİK toplantısını bugüne çekti. Akşener'in kritik görüşme sonrası açıklamalarda bulunması beklenirken 'Masa dağılacak mı?' sorusu bir kez daha gündeme geldi.

ADAYLIĞI İÇİN KAPILARI KAPATTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün katıldığı bir programda 'Cumhurbaşkanı adaylığı'na dair kritik ifadeler kullandı. Seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen henüz resmi olarak adayını açıklamayan Altılı Masa için, "Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı diye bir şey yok aslında. Ben iki gün önce de söyledim. Her CHP'linin adayı Genel Başkanımızdır. Benim de adayım Genel Başkanımızdır" ifadelerini kullandı.

"İMAMOĞLU'NUN ADAYLIĞI DİYE BİR ŞEY YOK"

İmamoğlu, öte yandan, "Az önce söylediğimiz bütün kritik vakaların değişmesi için tek rakibimiz var. Bu konu ilk defa konuşulmuyor. Şiddetle bunu söyledim. Ekrem İmamoğlu İstanbul'un Belediye Başkanı. Bu mevzuya bizi dahil etmeyin. İstanbul'un Belediye Başkanı bununla ilgilenir her konuda desteklemek için... Ben bu misyona kendini adamış bir neferim dedim. Ben hala aynı yerdeyim" diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...