Sondakika! Ekrem İmamoğlu adaylık için kararını verdi! Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken mesaj

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan "adaylık" açıklaması geldi. "Kendimi İstanbul ile mühürlüyorum..." diyen Ekrem İmamoğlu İBB Başkanlığı için yeniden adaylığını açıkladı.

Genel seçim hezimetinin ardından CHP'de 'değişim' fitilini ateşlediği için Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine aday olacağı iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yol haritasını bugün duyurdu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç Kongre Merkezi'nde basın açıklaması yaptı.

Kamu bankalarının dört yıldır İBB'ye kredi vermediğini öne süren İmamoğlu, 2023'te vergilerin 4 trilyon 270 milyar lira yükseltildiğini söyledi.  İBB Başkanı, zenginle yoksul arasındaki farkın 8 katına çıktığını da iddia etti.

İmamoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

"İBB Başkanı 4,5 yıl mücadele verdim. Bu, aynı zamanda bir demokrasi mücadelesiydi. Geçen 4 yılda, İBB iktidarın baskılarına karşı en üst seviyede direncin simgesi olmuştur. İstanbulluya hizmet ettik.

İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır. Ben bu sözü çok önemsiyorum. Eğer o kişi milletin ona tanıdığı fırsatı iyi değerlendirirse, bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette çok önemli başka noktalara taşır. Buna şüphe yok. Ama ben İstanbul'u kazanan, Türkiye'yi kazanır' sözünü sadece seçim galibiyeti olarak da anlamıyorum. Bu önemli başarıyı farklı bir anlayışla değerlendiriyorum

"KENDİMİ İSTANBUL İLE MÜHÜRLÜ KABUL EDİYORUM"

4 yıl boyunca İstanbul, geleceğin ışıltılı Türkiye'sinin gerek taşıyıcısı gerek ufku olmuştur. İstanbul'un sorunlarını çözmek, Türkiye'nin sorunlarını çözmektir.

İstanbul'un devasa sorunlarını çözmek, aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözüleceğine dair sınav yeridir. Tam da bu nedenle, benim anladığım şekliyle, İstanbul'u kazanmak, Türkiye'yi kazanmaktır.

Bizim yönetimimizdeki İstanbul, Türkiye geleceğinin teminatı olmuştur. İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kendimi İstanbul'la mühürlü kabul ediyorum.

Bu şehre hizmet etmeyi Türkiye'ye hizmet etmek olarak görüyorum. Aziz şehrimizdeki ihmal edilmiş ve onlarca yıl boyunca çözülmemiş sorunları tek tek alt edip kalıcı bir şekilde çözerek Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözülebileceğini tam da burada gösterdik...

"CHP İKİNCİ PARTİ OLARAK ÖVÜNEMEZ"

Bu uğurda partimin değişimi ve dönüşümü siyaset hayatımın çok önemli misyonudur. Yürüdüğüm ve ulaşmak istediğim menzil de bu değişim ve dönüşümdür. Sevgili Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım artık Cumhuriyet Halk Partisi seçim kaybedemez. İkinci parti olmakla övünemez övünmemeli. 

İMAMOĞLU İBB İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Partinin bir evladı olarak "değişim"e katkı vereceğim. İstanbul'u bir kere daha savunmak için yola çıkıyorum"

İMAMOĞLU "ÖZGÜR ÖZEL'İ DESTEKLEYECEK Mİ?"

İmamoğlu, CHP'deki kurultayda kimi destekleyeceğine ilişkin soruya, "Varsayımlar üzerine konuşmayı doğru bulmuyorum. Kurultay tarihi belli değildir. Şu anda kongreler sürüyor. Bunları dört kez genel başkana ilettim. Ben hala Sayın Genel Başkan'ın değişim, dönüşüm sürecinin liderliğini yaparak partimizin tüm kadrolarıyla yenilenmesi ve bu sürecin hazırlaması gerektiğini düşünüyorum" cevabını vererek Özgür Özel'i destekleyip desteklemeyeceğini vurgulamadı.

"ADAYIM DEMEDİM YOLA ÇIKIYORUM DEDİM"

İmamoğlu, parti içinde kendisine yönelik eleştirilerin sorulması üzerine de, "O eleştiriler nasıl disiplin sorunuysa benim adaylığımı ilan etmem de disiplin sorunudur. Ben adayım demedimyola çıkıyorum dedim. Adayım demek siyasi olarak doğru değil. Aday olmanın süreçleri ve usülleri vardır. Uzlaşma benim doğal kültürümde olan bir şey. Yanlışla uzlaşmam, doğru ile uzlaşırım. İstanbul meselesi kişisel beka olmamalıdır” cevabı verdi.

"KILIÇDAROĞLU'NDAN İMAMOĞLU'NA MESAJ" İDDİASI

Öte yandan kritik açıklama öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na bir mesaj gönderdiği iddia edildi.

TV 100'deki Taksim Meydanı programınına katılan gazeteci Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na "Kararını ver, belediye başkanı adayı mısın değil misin? Bu tartışmalar partiyi yoruyor. Aday değilsen İstanbul'a bir aday hazırlayacağım. İstanbul'u bu tartışmalara harcatmam" dediğini iddia etti.

Ekrem İmamoğlu, Yarkadaş'ın iddiasını yalanladı.

Geçen hafta Tunceli’yi ziyaret ederek temaslarda bulunan ve burada yaptığı açıklamada “Artık kaybetmek yok. İstanbul’u da kaybetmek yok. Diğer büyükşehirleri de kaybetmek yok. Türkiye’nin seçimlerini de kaybetmek yok” açıklamasıyla dikkat çeken İmamoğlu'nun CHP genel başkanlığına aday olacağı iddia edilmişti.

Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Antikemalist15 Ağustos 2023 12:46

Yalancı Rum eko işbaşında yine

Sonraki Haber Yükleniyor...