"Eğer Haşim Kılıç Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorsa..."

/ Kaynak: DHA
"Eğer Haşim Kılıç Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorsa..."

Politika Haberleri  / DHA

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Haşim Kılıç gerçekten cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorsa Balyoz davasıyla ilgili vereceği karar önemlidir" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Balyoz davasıyla ilgili, "Eğer Haşim Kılıç gerçekten cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorsa bu davalarla ilgili vereceği karar çok önemlidir. Ya hukuk devletinin anayasa mahkemesi başkanı olduğunu gösterecektir, son 2-3 ayda izlediği, çizdiği portreleri devam ettirecektir ya da ondan vazgeçecek" dedi.

Öztürk, hükümetin topu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) attığını iddia ederek, şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi son birkaç ay içerisinde verdiği kararlarda tutum ve davranışlarıyla ilk defa hukuk devletinde olması gereken anayasa mahkemesi portresi çizmektedir. Bunu kimi çevreler Haşim Kılıç'ın Cumhurbaşkanı olma isteğine bağlamaktadırlar. Eğer Haşim Kılıç gerçekten cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorsa bu davalarla ilgili vereceği karar çok önemlidir. Ya hukuk devletinin anayasa mahkemesi başkanı olduğunu gösterecektir son 2-3 ayda izlediği, çizdiği portreleri devam ettirecektir ya da ondan vazgeçecek. Bu turnusol kağıdıdır. Hukuk devletini benimseyen, içselleştiren ve hukuku, demokrasiyi savunan bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olması gerekir. Bu Haşim Kılıç açısından demokrasi yönünden bir turnusol kağıdıdır. Cumhurbaşkanı adayı olmak için mi yapıyor onu göreceğiz, bu kararda göreceğiz."

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...