Efkan Ala'dan İsrail'e tepki: Gazze'de bombalanan insanlıktır 

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Efkan Ala'dan İsrail'e tepki: Gazze'de bombalanan insanlıktır 

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Gazze'de yaşanan saldırıları kınayarak, insanlık dışı trajedilere dikkat çekti. Ala, Filistin devletinin kurulması gerektiğini ve Türkiye'nin bu haklı davayı savunmaya devam edeceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Gazze'de bombalanan insanlıktır. Böyle bir şey olabilir mi? İnsanlık kör, dünya sağır. Hastanelerde çoluk, çocuk bombalanıyor. Daha yeni haber geldi, okul bombalandı" dedi.

Bursa Milletvekili de olan Efkan Ala, partisinin Kestel İlçe Teşkilat Toplantısı'na katıldı. AK Parti milletvekilleri, İl Başkanı Davut Gürkan, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ile çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Ala, İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıları kınadı.

"GAZZE'DE BOMBALANAN İNSANLIKTIR"

Gazze'de hastaneye yapılan saldırıya tepki gösteren Ala, "Gazze'de bombalanan insanlıktır. Enkazın altında kalan insanlığın vicdanıdır. Böyle bir şey olabilir mi? İnsanlık kör, dünya sağır. Hastanelerde çoluk, çocuk bombalanıyor. Hastane bombalanıyor. Daha yeni haber geldi, okul bombalandı. O küllerin altında adaleti kalan büyük güçlerden, küçük bir ses bile yok. Bu zulmü destekliyorlar. Bunlar, insanlığın yüz karasıdır. İnsanların havsalasının almayacağı kadar kötü şeyler oluyor. Tasavvur edemeyeceğiniz kadar insanlık dışı trajediler yaşanıyor, facialar oluyor" dedi.

Efkan Ala'dan İsrail'e tepki: Gazze'de bombalanan insanlıktır 

'FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış için çok yoğun bir diplomasi yönettiğine dikkati çeken Ala, "Çözüm önerimiz de açık, net ve berraktır. Bundan sonra öyle kem küm etmeye lüzum yok. Bunları kabul etmiyoruz. Filistin'de, Filistin devleti kurulmalı ve bütün dünya bunu tanımalı. Filistinlileri, Filistinliler yönetmelidir. Başka çaresi olmaz. Başkasının iradesi altında bir millet, hayatını devam ettiremez. O topraklar, Filistinlilere aittir. Başkenti Doğu Kudüs olan, Gazze'yi, Batı Şeria'yı içine alan, bütün işgal emarelerini ortadan kaldıran bir Filistin devleti kurulacak ve onu da Filistinliler yönetecek. Bunun da garantörleri olacak. Başka çare yok. Biz de her platformda bu haklı davayı savunacağız, savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli de dün yaptığı açıklamada İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek çağrıda bulundu ve "Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır" dedi.

İSRAİL- FİLİSTİN ÇATIŞMASINDA 16. GÜN!

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki ihlallerine karşı 7 Ekim sabahı (2023) İsrail'e karşı saldırı başlattı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı. Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi ve İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi. İsrail ordusu günlerdir onlarca savaş uçağıyla Gazze'ye saldırıyor. İsrail’in Gazze saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 21 Ekim (2023) itibariyle 1756'sı çocuk olmak üzere 4 bin 385. Gazze'den İsrail'e düzenlenen saldırılarda ise 306'sı asker 1400 İsrailli öldü, 4 bin 834 İsrailli yaralandı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...