Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan tepkisi: Karanlık tarihinizle yüzleşin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan tepkisi: Karanlık tarihinizle yüzleşin

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Yunanistan’da ortaya atılan iddialar, düzenlenen etkinlikler ve yapılan açıklamalara sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’daki bazı grupların provokasyonlarına cevap olarak “kendi karanlık tarihinizle yüzleşin” çağrısı yaptı.

Türkiye, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutluyor.

Türkiye’nin Milli Bayramı, Yunanistan’da her yıl olduğu gibi bu yıl da rahatsızlık oluşturdu.

İstiklal Savaşı’nın başlangıcını temsil eden 19 Mayıs, Yunanistan’da bazı radikal grupların “Pontus” iddiaları, Türk düşmanlığını körükleyen etkinlikleri ve bazı siyasetçilerin tarihi gerçekleri çarpıtan açıklamaları yoluyla bir kez daha hedef alındı.

Yunanistan’daki provokasyonlara tepki gecikmedi.

"GERÇEK DIŞI İDDİA VE AÇIKLAMALAR"

Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, “19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir milletin hayatta kalma mücadelesini başlattığı kutlu bir tarihtir. Bu eşsiz kurtuluş mücadelesi, dönemin emperyalist güçlerinden aldığı destekle Anadolu’yu işgale yeltenen Yunanistan’ın asla unutmaması gereken bir ders olarak tarihteki yerini almıştır” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı Yunanistan’a “Gerçek dışı iddia ve açıklamalarla ülkemizi hedef alanlara işgalci Yunan ordusunun Anadolu’daki kanlı istilâsı sırasında, savaş hukukunu ihlal ederek yaptığı mezalimden Yunanistan’ın sorumluluğunun ve tazminat ödemeye mahkûm edildiğinin Lozan Antlaşması’yla kayıt altına alındığını” bir kere daha hatırlattı.

PROVOKATİF SÖYLEM VE EYLEMLER YERİNE BARIŞ VE İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Açıklamada kullanılan “Hile, çarpıtma, uydurma, yalan ve gerçeğin ters yüz edilmesi gibi araçları bugün de kullanmaya devam eden siyasileri, Türk düşmanlığı kaynaklı histeriden kurtularak kendi karanlık tarihleriyle yüzleşmeye davet ediyoruz” cümlesi dikkat çekti.

Yunanistan’daki tüm çevrelere bugün de provokatif söylem ve eylemlerini devam ettirmek yerine, barış ve iş birliği ortamını mümkün kılacak bir vizyon benimsemesini tavsiye ediyoruz.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...