Dışişleri Bakanlığı'ndan İran'a yanıt

/ Kaynak: DHA
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran'a yanıt

Politika Haberleri  / DHA

Dışişleri Bakanlığı, İran Dışışleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham İran'a cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İran Dışışleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham'ın TBMM'de Kabul Edilen Tezkereyle ilgili olarak, 'Türkiye'nin bölgedeki olaylar karşısında sorumlu davranmaya çağırıldığına dair' açıklamasıyla ilgili olarak, 'Türkiye, Suriye'de yaklaşık 4 yıldır yaşanan ihtilaf karşısında ilkeli ve sorumlu bir tutum izlemekte ve gelişmelere büyük bir hassasiyetle yaklaşmaktadır' ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'in yazılı açıklaması şöyle: 'İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün 8 Ekim 2014 tarihinde yaptığı açıklamada, TBMM'de kabul edilen tezkere bağlamında, ülkemiz makamlarını sorumlu davranmaya davet eden bir beyanda bulunduğu görülmüştür.
Gelişmeleri izleyen tüm çevrelerce bilindiği üzere Türkiye, Suriye'de yaklaşık 4 yıldır yaşanan ihtilaf karşısında ilkeli ve sorumlu bir tutum izlemekte ve gelişmelere büyük bir hassasiyetle yaklaşmaktadır.'

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...