Dışişleri Bakanlığı, Nobel'den memnun

/ Kaynak: İHA
Dışişleri Bakanlığı, Nobel'den memnun

Politika Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanlığı, 2013 Nobel Barış Ödülü'nün Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne verilmesini memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 2013 yılı Nobel Barış Ödülü'nün Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne verilmesini memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, "Dünyanın kimyasal silahlardan arındırılması çabalarında hayati önemi bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün ikame edilemez rolü, özellikle son olarak Suriye'nin kimyasal silahlarının imhası çalışmalarında üstlendiği zorlu görevle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Sözkonusu imha çalışmalarının, varılan mutabakata ve açıklanan takvime uygun şekilde tamamlanması tüm uluslararası camianın beklentisidir" denildi.Açıklamada, böylesine büyük bir ödüle hak kazanan ve insanlık adına çok önemli bir misyon üstlenmiş olan Örgütün Genel Direktörünün bir Türk diplomatının olmasının da, ülke açısından ayrıca bir gurur kaynağı teşkil ettiği vurgulanarak, "Bu vesileyle, Büyükelçi Sayın Ahmet Üzümcü'yü kutluyoruz. Kitle imha silahlarının hiçbir ülke için bir güvenlik garantisi olmadığı, bilakis güvensizlik ve istikrarsızlığı arttırdığı inancında olan Türkiye, dünyadaki her çeşit kitle imha silahının ortadan kaldırılmasının en önde gelen savunucularından biridir ve bu yöndeki çabalarını sürdürecektir" ifadesi kullanıldı. nbsp;
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...