Dış politikada atılacak yeni adımlar belli oldu! Hakan Fidan tek tek açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dış politikada atılacak yeni adımlar belli oldu! Hakan Fidan tek tek açıkladı

POLİTİKA Haberleri

Dünya, Türkiye'nin konumu itibarıyla izleyeceği dış politikayı yakından takip ediyor. Geçen hafta Ankara'da düzenlenen 14'üncü Büyükelçiler Konferansı'nda yeni dönemde Türk dış politikasının daha efektif ve koordine hale gelmesi için atılacak adımlar şekillendi. Hakan Fidan konferansta tek tek açıkladı.

Dış politikada atılacak yeni adımlar belli oldu! Başta Dışişleri, Milli Savunma ve İçişleri olmak üzere bakanlıklar arası eşgüdüm ve koordinasyon hususuna büyük önem verilecek.

HER TÜRLÜ BİLGİ MERKEZE AKTARILACAK

Büyükelçiler Konferansı'nda ele geçen hiçbir verinin küçümsenmemesi gerektiği ifade edildi. Geçen hafta yapılan konferansta çok da önemli görünmeyen bir hususun Ankara için önemli olabileceğinden hareketle dünyanın dört bir yanında görevli olan Türk büyükelçi ve misyon şefleri Türkiye'nin güvenlik öncelikleriyle ilgili her tür bilgiyi merkeze aktaracak.

Siber güvenlik konusunda dikkatli olunması için farkındalık üzerinde çalışılacak. Dünyanın en kaliteli ağlarından birine sahip olan Türk hariciyesi, diplomatların daha üretken hale gelmesiyle daha da güvenli hale gelecek.

DERİNLEMESİNE ANALİZ

Büyükelçiler Konferansının açılışında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dış politikada 4 temel stratejik durumu sıraladı. Fidan, dış politika ilişkilerde önemli konuların, bölgede barış ve güvenliği tesis etme, dış ilişkilerin yapısal zemine oturtulması, refah ortamını geliştirme ve küresel hedeflerin ilerletilmesine katkı sağlamak olduğunu tek tek altını çizerek vurguladı.

"BÖLGE BÖLGE ÇALIŞTIK"

Fidan, konferansta Türk diplomasinin öncelikleri yapılması gerekenler, bölge ve dünyada Türkiye'yi bekleyen tehdit ve fırsatları derinlemesine analiz ettiklerini ifade ederek, "Bölge bölge, konu konu çok sistematik bir şekilde bunları çalıştık" dedi.

Kaynak: Sabah

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...