Devlet Bahçeli: 'Ortak aday üzerinde çalışılmalı'

/ Kaynak: AA
Devlet Bahçeli: 'Ortak aday üzerinde çalışılmalı'

Politika Haberleri  / AA

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türk milletinin seçmen profilini esas alarak ortak bir aday üzerinde çalışılmalı" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, nbsp; Meclis Soruşturması önergelerinin görüşmeleri nedeniyle bugüne ertelenen Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, nbsp; halkın ilk defa doğrudan doğruya Cumhurbaşkanını seçeceğini anımsattı.

Bahçeli, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "Biz de kendi mekanizmalarımızı ve istişare kanallarımızı çalıştırarak en uygun, en doğru, en akla yatkın adayı tespitle uğraşıyoruz. Bu çerçevede sona yaklaştık. MHP'nin gündeminde kendi adayını çıkarmak ve büyük Türk milletine önermek vardır" dedi.

Bahçeli, seçmen profilinin esas alınıp Köşk için ortak adayın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Son günlerdeki çocuk cinayetlerine de değinen Bahçeli şöyle konuştu:

Kadına, kıza, çocuğa ve herhangi bir insana kast eden canilere en ağır müeyyideler uygulanmalıdır ve bu hemen yapılmalıdır. Son günlerde ciğerimizi dağlayarak yaygınlaşan çocuk ve kadın katliamlarına karşı hükümeti derhal kalıcı ve tesiri yüksek tedbirler almaya çağırıyorum. Başbakan Erdoğan'ın 'bu olaylar adeta idamlık olaylar ama idam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında arkadaşlara talimatım var' sözünün sürüncemede kalmamasını bekliyorum.''

Şiddetin sebepleri isabetle teşhis edilmeden ve yalnızca yasal düzenleme yaparak herhangi bir sonuca varmanın mümkün olmadığını savunan MHP lideri; "Milletçe şiddet zehrinin kötü kokusunu daha fazla solumadan, insanlığı yok sayan, vicdanları yaralayan, hepimizi hüzne boğan olayları kökten bitirmek zorundayız. Bu kapsamda, vakit geç olmadan, daha fazla kayıp ve acı yaşamadan idari, kültürel, sosyolojik, psikolojik ve yasal adımlar atmasını hükümetten bekliyor ve konuyla ilgili Meclis zemininde üzerimize düşen ne varsa yapacağımızı bu vesileyle ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

'SEÇMEN PROFİLİNE GÖRE ORTAK ADAY ÇIKARILMALI'

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Çatı adaya ilişkin açıklamalarınız vardı. Bir ortak adayı destekliyor musunuz? Çatı aday ile nasıl bir adayı kastediyorsunuz?" sorusunu yanıtlarken, bugün gazetelerde yer alan açıklamalarının, bir gazeteci ile 4 eski bakanla ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu görüşmeleri sırasında yaptıkları sohbet çerçevesinde basında yer aldığını anlattı.

"Bu, MHP'nin değerlendirmesidir, çözüm yolu olarak milletimize sunuşudur ve henüz daha başlangıç ifadeleridir" diyen Bahçeli, ilerleyen günlerde ne yapmak istediklerini toplumun her kesimine anlatabilecek imkanı bulacaklarını vurguladı.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türk milletinin seçmen profilini esas alarak, bunlardan ortak bir aday çıkartmak suretiyle, bütünleyici, kucaklayıcı ve milleti siyasi krize cumhurbaşkanlığı seçimi münasebetiyle dönüştüremeyeceği bir aday üzerinde çalışmaların yapılması lazım. MHP, bu çalışmayı yapıyor, bu milletin aziz bir evladını, çatı aday olarak Türk milletine takdim edecektir. Eğer çatı aday, yüzde 60-75 oranında bir kucaklayıcı oyla Cumhurbaşkanı olduğu takdirde Türkiye, bir takım gerilimlerden, bir takım çatışmalardan kendisini en az belli bir süre uzakta bırakmış olur" ifadeleri kullandı.

Bahçeli, CHP ile bir temasının olup olmadığı ve bir takvim belirlenip belirlenmediğine ilişkin sorular üzerine, "Bu söylediklerimin içerisinde kimse ile temasımızın henüz olmadığı, çalışmalarımızın sürdürüldüğü, önümüzdeki günlerde milletimizle paylaşacağımızı ifade ediyoruz. Bunlar, gerçekleşmeden, fazla soru sizi yorar" diye konuştu.

Bahçeli, bir gazetecinin "Çocuk istismarı ile Hükümetin attığı adım var, bir taraftan da idam tartışmaları var" sözleri üzerine "15 dakika konuştum içeride, dinlemedin galiba" karşılığını verdi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...