DEVA Partisi, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Bu kadar kolay harcanmamalıydı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
DEVA Partisi, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Bu kadar kolay harcanmamalıydı
POLİTİKA Haberleri

Genel seçimleri sonrası 6'lı masada başlayan kaos devam ediyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine üç bakanlık vadettiğini söylemişti. Öztrak'ın yalanladığı konuşmayı Kılıçdaroğlu dün akşam doğruladı. DEVA Partisi, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.

28 Mayıs öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın protokol açıklaması DEVA Partisi'nin tepkisini çekti.

Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun kendisine üç bakanlık vadettiğini ve MİT Başkanlığı konusunda güvence verdiğini söylemiş; CHP liderinin seçimleri kazanması halinde kendisinin İçişleri Bakanı olacağını açıklamıştı.

ÖZTRAK YALANLAMIŞTI, KILIÇDAROĞLU DOĞRULADI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özdağ'ın açıklamalarını yalanlayarak mutabakatta herhangi bir bakanlığın konuşulmadığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu ise, Ümit Özdağ'ıın açıklamalarını doğruladı ve "Öztrak da bilmiyordu. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil" dedi. 

'BU KADAR KOLAY HARCANMAMALIYDI'

6'lı masanın üyelerinden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün geceki açıklamalarına kişisel sosyal medya hesabından sert çıktı. Yeneroğlu CHP Genel Başkanına "Güveni zor inşa edersiniz ama çok kolay harcarsınız. Bu kadar kolay harcanmamalıydı." sözleriyle tepki gösterdi.

İDRİS ŞAHİN: BİLGİMİZ YOKTU

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan "gizli protokol"den haberleri olmadığını söyledi.

DEVA Partisi, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Bu kadar kolay harcanmamalıydı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'la imzaladığını doğruladığı protokolle ilgili açıklamasının tamamı şöyle;

"O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve namusuna teslim edilen bir protokoldür. Benim konuşmam doğru değildir. İkimizin arasında özel bir protokol imzalandı.

"PARTİ SÖZCÜSÜNÜN BİLE HABERİ YOK"

Kamuoyuna açık bir protokol değil. İkimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür nokta. Yorum yapmam doğru değil. Faik Öztrak protokolü bilmiyor. Danışman dahil kimse bilmiyor. Sayın Özdağ ve Sayın Oğan'la ilgili yaptığım görüşmelerden diğer parti liderlerinin haberi vardı. Protokolden yoktu."

ÖZDAĞ, "KILIÇDAROĞLU REDDERSE BELGELERİ PAYLAŞARIM" DEMİŞTİ

Öte yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, anlaşmaya dair belgelerinin kendisinde ve Kılıçdaroğlu'nda olduğunu belirterek, CHP liderinin anlaşma olmadığına dair açıklama yapması halinde bu belgeleri paylaşacağını kaydetmişti.

Kaynak: Haber Merkezi

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...