Destici'den ilginç yorum

- Güncelleme:
Destici'den ilginç yorum

Politika Haberleri

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tutuklu milletvekilleriyle ilgili yapılan çalışmaları eleştirerek, "BDP'nin, anayasaya ve ilgili yasalara 'milletvekili tutuklanamaz' ifadelerinin konulmasını istemesi açıkça Truva atı hilesine benziyor" dedi.

nbsp;BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tutuklu milletvekilleriyle ilgili yapılan çalışmaları eleştirerek, "BDP'nin, anayasaya ve ilgili yasalara 'milletvekili tutuklanamaz' ifadelerinin konulmasını istemesi açıkça Truva atı hilesine benziyor" ifadesini kullandı.
nbsp; Destici, yazılı açıklamasında tutuklu milletvekilleri ile ilgili yapılan çalışmaları değerlendirdi. nbsp; TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve parti grup başkanvekillerinin, tutuklu milletvekillerinin durumu ile ilgili yasal zeminde çözüm konusunda mutabakata vardıklarını hatırlatan Destici, "Meşru bir zemin oluşturulup TBMM gibi kutsal bir makama fiili olarak sokulmak istenen ve bebek katili ile aynı safta hareket ederek 'pervasızca eylemlere' imza atmış bu sözde milletvekillerinin, milletimizin vicdanında aklanmaları böyle mümkün değildir" şeklinde konuştu.
nbsp; Bölücü ayrılıkçı eylemlere imza atan, tutuklanan ve cezaları daha önce infaz edilmiş kişilerin kanun boşluklarından yararlanarak milletvekili olmalarının milletin vicdanında kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyen Destici, şunları kaydetti:
nbsp; "Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı işlenen suçları kapsayan Anayasanın 14. maddesi orta yerde dururken, BDP'nin, anayasaya ve ilgili yasalara 'milletvekili tutuklanamaz' ifadelerinin konulmasını istemesi 'açıkça Truva atı hilesine benziyor. Bu insanların hiçbirinin masum olmadığını düşünüyoruz. Aziz milletimiz de bizim gibi düşünüyor. Ve bu insanların dürüst bir seçimin sonucu olarak TBMM'de yasama göreviyle görevlendirildiklerine inanmıyorlar. Seçildikleri bölgelerde psikolojik dayatmalarla metozoru seçildiklerini biliyorlar. Ve milletimizin bu kanaatine biz de kulak vermek ona göre değerlendirmelerini istemek durumundayız."
nbsp; Destici, demokrasiye göre bu insanların aklanmadan kendileri ile ilgili yıkıcı iddiaları çürütmeden Meclis'e gelmelerinin istenmesinin manidar olduğunu kaydederek, "Önce milletim, önce ülkem diyen MHP neden bu konuya çanak tutmaktadır. Ey CHP ve MHP, sabıkaları millet nezdinde malum-u ilan halde olan bu insanların meclise gelmesi için çanak tutmaktan vazgeçin" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...