Destici: 'Eğer erken seçim olursa…'

/ Kaynak: İHA
Destici: 'Eğer erken seçim olursa…'

Politika Haberleri  / İHA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Eğer erken seçim olursa bu milletvekilleri aldıkları maaşları iade etsinler" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Amasya'da BBP İl Başkanı Hasan Arslan'ın vefat eden babası Süleyman Arslan'ın cenaze namazına katıldı. Sultan Bayezid Camisi'ndeki cenaze namazı öncesi gazetecilerin AK Parti ile CHP arasındaki olumsuz sonuçlanan koalisyon görüşmelerine ilişkin sorularını yanıtlayan Destici, "Bizim beklentimiz bir koalisyon hükümeti kurulması yönündeydi. Fakat burada başından itibaren şunu söyledik. Mecliste temsil hakkı bulunan siyasi partiler, PKK'nın siyasi partisi dışında. Tabi samimi bir davranış içine girmiş olsalar da, yani ülke menfaatini, millet menfaatini, devlet menfaatini kendi şahsi çıkarları ve parti çıkarları önüne koyabilselerdi bugün Türkiye farklı bir tablo ile karşı karşıya kalırdı. Seçimin üzerinden iki aydan fazla bir süre geçti. Hala hükümet kurulabilmiş değil. Milletten aldıkları yetkiyi maalesef layıkıyla kullanmadılar, yerine getirmediler" diye konuştu.
"Bir erken seçime doğru gidiyoruz. O çok açık ve net olarak gözüküyor. Erken seçim ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun" diyen Destici, "Tabi seçimden de kaçmamak lazım, milli iradeden kaçmamak lazım. Ama bizim isteğimiz şu, keşke bu darbe yasasıyla değil de, seçim yasasıyla değil de, darbe anayasasıyla değil de, gerçekten sivil, demokratik bir anayasayla seçim yasasıyla, barajın olmadığı, milletin önündeki engellerin kaldırıldığı bir yasayla seçime gitseydik. Biz bunu istiyoruz. En azından bunu yapsınlar. Bakın şu anda bu milletvekilleri 5 ay maaş alacaklar. Hiçbir toplantıya girmeden, hiçbir kanun çıkarmadan, hiçbir komisyon kurmadan 5 ay maaş alacaklar. Yani her biri 100 bin liraya yakın maaş alacak. Sekreterleri, danışmanları, şoförleri hariç, yedikleri, içtikleri, telefon görüşmeleri hariç, seyahat giderleri hariç. 100 bin lira kuru para alacaklar. Hiçbir hizmet yapmadan. Eğer erken seçim olursa bu milletvekilleri aldıkları maaşları iade etsinler. Yani millet bu maaşı onlara helal etmiyor. Bunu çocuklarına yediremezler, ailelerine yediremezler" şeklinde konuştu. nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...