Deniz Baykal'ın açıklamalarına ilk tepki HDP'den

Deniz Baykal'ın açıklamalarına ilk tepki HDP'den

Politika Haberleri

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Baykal ile Erdoğan arasındaki görüşmeyi değerlendirdi.

HABERTÜRK ekranlarında Haber Masasına konuk olan İdris Baluken, Cumhurbaşkanı ve Deniz Baykal arasındaki görüşmeyi değerlendirdi.


HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'den geldi. Baluken "Sayın Baykal'ın açıklamaları inandırıcı gelmedi" dedi.
İşte Baluken'in konuşmasından satırbaşları:
Sayın Baykal'ın açıklamaları bana inandırıcı. nbsp;Çelişkilerle dolu açıklamar. Baykal seçilmiş Meclis Başkanı değil, yaş durumundan dolayı Meclis'in ilk oturumunu yönetmesi söz konusu. nbsp;
Burada Cumhurbaşkanı'nın pozisyonu tartışmalı. Baykal'ın ya da CHP yönetiminin böyle pozisyona düşmesi talihsizlik olmuş.Cumhbaşkanı anladığımız kadarı ile AKP Genel Başkanı gibi seçim sürecinde nasıl kampanya yürüttüyse koasliyon çalışmalarında da aktif çaba içinde bulunuyor açık şekilde anayasayı ihlal etmeye devam ediyor.
Kendisnin koalisyon formülleri ile ilgili yetkisi yok. Bugün yapılan toplantının kendisi anayasaya aykırıdır. Sayın Baykal'uın toplantı gündemini Meclis çalışması olarak tanımlayıp sonra izlenimlerimi gidip genel başkanıma aktaracağım demesi de çelişki konusu. Koalisyon belli. Sayın Baykal CHP Genel Başkanlığı yapmış. Aracı pozisyonda gayri resmi boyutta görüşmeyi yapmış oluyor. Ama ilk görüşmeyi cumhurbaşkanı ile yapmış olması CHP açısında siyasi hata olarak değerlendiriyorum. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...