Demirtaş'tan tehdit gibi açıklama!

/ Kaynak: İHA
Demirtaş'tan tehdit gibi açıklama!

Politika Haberleri  / İHA

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş,çözüm süreci ile ilgili tehdit niteliğinde açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "İç güvenlik paketi müzakere sürecinin önünde ciddi bir bariyer oluşturuyor. Pazarlık konusu yapmıyoruz ama barış ve müzakere sürecini dinamitleyecek kadar tehlikelidir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberinde Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ile Bingöl'e gitti. Genç İlçesi'nde aralarında HDP ve DBP'lilerin de bulunduğu yüzlerce kişi tarafından karşılananan Demirtaş ve beraberindekiler, onlarca araçtan oluşan konvoyla Bingöl kent merkezinde zafer işaretleri ve korna çalarak tur attı. Demitaş, daha sonra halka bir araya geldiği düğün ve konferans salonunda coşkuyla karşılanırken, salona Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK, KCK ve HDP flamaları ı ile "Rozalardan, Sakineler'e özgürlüğe yürüyoruz", "Savaşan kadın özgürleşir, özgürleşen kadın güzelleşir, güzelleşen kadın sevilir" yazılı pankartlar asıldığı görüldü. Salonda da sık sık "Gençlik Apo'nun fedaisidir" ve "Be Serok jiyan nabe (Başkansız yaşam olmaz)" sloganları atıldı.

"BİNGÖL'Ü DÜŞÜNEN YOK"
AK Parti'nin tek başına anayasa yapma tehlikesini, TBMM'ye girerek HDP'nin bertaraf edeceğini ifade eden Demirtaş, "Bu kirlenmiş siyaseti, hırsızlığa bulaşmış, sadece kendi ailesinin çıkarlarını gözeten Ankara siyasetini boşa çıkaracağız. Hepsi çıkar peşinde, kimse Bingöl'ü düşünmüyor. İşsizlik, yolsuzluk onların işine geliyor. O yüzden buraya yatırım yapmazlar. Diyorlar ya; 'Efendim biz yapıyoruz engelliyorlar.' Kim engelliyor? Bütün sanayinin 3'te 2'si İstanbul'a yapılıyor. Karadeniz'e de yatırım yapılmıyor. AK Parti, Türkiye'yi bitiriyor. Herkes kendi toprağından geçmişinden kopuyor. Ya baraj yapıyor, senin köyünü boşaltıyor, ya tarımı bitirip seni göçe zorluyor. Bunları yaparak şehirleşmeyi teşvik ediyor. Büyük şehirlerde insanlık, insani değerlerini kaybetmesini istiyor. Onların yeni Türkiye'sinin bu şekilde inşa edilmesine izin vermeyeceğiz. Biz yeni yaşamı inşa ediyoruz. Herkese, her bölgeye biz yatırım yapacağız. Her taraftan insanlar batıya göç etmek zorunda kalmayacak" diye konuştu.

"AK PARTİ, SEÇİMDE KENDİNE YARAYACAK HAMLE YAPTIRMAYA ÇALIŞIYOR"
Çözüm sürecine de değinen Demirtaş, AK Parti'nin kendine yarayacak bir hamle yaptırmaya çalıştığını savunarak, "AK Parti kendi atması gereken adımları atsın. Görünen o ki seçimde kendine yarayacak bir hamle yaptırmaya çalışıyor. Bu çok tehlikeli bir anlayıştır. Barış meselesi seçimlere kurban edilecek bir mesele değil. Her seçimde AK Parti oy uğruna barışı heba etmiştir. Oyu aldıktan sonra barış meselesini ertelemiştir. Bu defa da yapmak istediği budur. AK Parti şu anda barış meselesinde seçime oynuyor. Asla ciddiyet yok, adım atma niyeti yok. Olsa zaten parlamentoda güvenlik paketi yerine barış paketleri sıraya girerdi. Hükümet çağrı yapma yerine adım atsın" ifadelerini kullandı.

"SEÇİM ÖNCESİ ŞİRİN GÖRÜNMEYE ÇALIŞACAKLAR"
AK Parti'nin seçim öncesi, Güneydoğu'ya demokrasi, batıya da milliyetçiliği poh pohlayarak oy almaya çalışacağını kaydeden Demirtaş, "Seçim öncesi şirin görünmeye çalışacaklar. Buraya demokrasi, batıya milliyetçiliği poh pohlayarak oy almaya çalışacaklar. Tek bir dertleri var o da Cumhurbaşkanı'nı Başkan yapmak. Bu bir tür diktatörlük oluşturmaya çalışacaklardır. HDP'nin bu yürüyüşüne güçlü bir irade de konursa, Türkiye aydınlık bir geleceğe yürür. Eğer ki AK Parti durdurulmazsa bu çılgınlıkları yapmaya devam edecekler, halk da bu çılgınlıkları kabul etmezse ortaya kaos çıkacak. Cumhurbaşkanı'nın artık, 'tek adam olacağım' iddiasından vazgeçmesi lazım. Cumhurbaşkanları'nın işi gerginlik oluşturmak değildir" dedi.

IŞİD VE HİZBULLAH ÜZERİNDEN HÜDA PAR'A YÜKLENDİ
Bingöl'den IŞİD'e katılımların olduğu konusuna da değinen Demirtaş, isim vermeden, IŞİD ve Hizbullah örgütleri üzerinden HÜDA PAR'a yüklenerek şöyle konuştu: "Bizler örgütlenmezsek, işte böyle vahşet örgütlerinin temsilcileri buradan çıkabilir. Hangi Müslüman evladı böyle bir vahşet karşısında tepkisiz kalır. Doğru çalışır ve doğru anlatırsak, bunları da engelleriz. Bazıları, 'bize burada HDP siyaset yapma şansı vermiyor' diyor. Onları da iyi biliyoruz. Kendi arkadaşını domuz bağıyla infaz edenler bunları bize söylüyor. Hizbullah kendi içindeki çatışmaya düştüğünde yüzlercesini katletti. Şimdi bunlar çıkmış, bize demokrasi dersi veriyor. Allah bir tanedir. Örgütten örgüte partiden partiye değişmez. IŞİD'in alçaklığının teşhiri var ama bu alçaklar IŞİD'in Türkiye şubeleri bizim belediyemizi 'sen çarşafa hakaret ettin' diye saldırıyor. O çarşaf ayaklarına dolanacak haberleri yok." dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuşmasından sonra beraberindeki heyet ile birlikte, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelmek için Belediye Kültür Merkezi'ne geçti.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...