Demirtaş'tan çok konuşulacak seçim açıklaması

/ Kaynak: AA
Demirtaş'tan çok konuşulacak seçim açıklaması

POLİTİKA Haberleri  / AA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Doğu'da şu anda seçim yapılabilecek şartlar maalesef yok" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şu anda doğuda seçim yapılabilecek şartların bulunmadığını söyledi.


Demirtaş, TBMM'de düzenlediği sohbet toplantısında, bölgede durumun iyi olmadığını, ciddi ihlaller ve iddiaların söz konusu olduğunu dile getirdi.


Demirtaş, şunları kaydetti:
"Bugün yaptığımız toplantıda, bilgilendirme yapan hiçbir vekilimiz bölgede 'seçim şzrtı vardır' demedi, diyemedi. 'Bu şartlarda sandık kurulması, seçim kampanyası yapılması imkansız' dedi. AK Parti'nin de istediği zaten bu. İstese seçim şartlarını bir günde oluşturabilirler. Zannedersem hükümet bunu bir plan ve program çerçevesinde yürütüyor. Cumhurbaşkanı da '1 Kasım, 7 Haziran gibi olmayacak' dedi. Saray sandıkları el koyacak, nasıl ki devlete, parlamentoya, hükümet el koyduysa, darbe yaptıysa görülen o ki sandıklara böyle bir baskı hazırlığı yapılıyor. Oyları düşmeye devam ederse seçimi erteleyebilirler iptal edebilirler. Bu seçenekler ciddi görünüyor şu anda. Doğuda şu anda seçim yapılabilecek şartlar maalesef yok. Seçimi erteletmeyi, iptal etmeyi her türlü kılıfa uydurabilirler. Cumhurbaşkanı kendi yetkisini de kullanabilir ya da parlamentodan da çıkartmaya çalışabilir."


HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, boykot ve seçime girmeme gibi bir gündemlerinin olmadığını, seçim güvenliğinin sağlanması için çalıştıklarını kaydetti.


Demirtaş, yarın Genel Kurul'da TSK'nın sınır ötesi operasyonu tezkeresine "hayır" diyeceklerini, HDP'li bakanların da şüphesiz "hayır" oyu kullanacaklarını bildirdi.

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...