Demirtaş, yine sokağa daveti savundu

Demirtaş, yine sokağa daveti savundu

Politika Haberleri

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani eylemlerini değerlendirdiği partisinin TBMM grup toplantısında Başbakan Davutoğlu'nu ve hükümeti eleştirdi.

Eylemlerin fitilini ateşleyen "Halkımız sokağa çıksın" çağrısına yapılan eleştirilere cevap veren Demirtaş, "O çağrının arkasındayız" dedi. "O çağrıyla birlikte koalisyon uçakları IŞİD'i Kobani'de vurmaya başladı. Biz Türkiye de dâhil olmak üzere o ülkeleri teşhir edelim istedik" diyen Demirtaş şunları söyledi: "IŞİD'e karşı savaşmak için on binlerce gencimiz var, onları orada tükürüğümüzde boğarız dedik, buna izin vermediler. Yalvaracak bir konuma gelmişiz, 100 yıllık sorunun çözümünden bahsediyoruz."
Demirtaş konuşmasında, Abdullah Öcalan'ın Kobani eylemleri sırasında kendilerine gönderdiği mesajın tamamını da okudu, "Öcalan mesajında öncelikle HDP'den hükümetle temasa geçmesini istiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...