Demirtaş: 'HDP geldiği gün bu ülkeye barış gelecek'

/ Kaynak: DHA
Demirtaş: 'HDP geldiği gün bu ülkeye barış gelecek'

Politika Haberleri  / DHA

Selahattin Demirtaş, HDP'nin barışı sağlayacak tek parti olduğunu belirterek, "Çünkü biz insanları olduğu gibi kabul ediyoruz' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Esenler Tepe Meydanı'nda yaptığı konuşmada, HDP'nin barışı sağlayacak tek parti olduğunu belirterek, "Biz artık istiyoruz ki, yaşanan zulümlerde devletin ve hükümetlerin bizlere, yani bu toprakların öz evlatlarına yaptıklarından dolayı, biz artık kini, öfkeyi hep birlikte bir taraf bırakalım, geleceğimize bakalım istiyoruz. HDP, işte Türkiye'de bu anlamda, toplum içinde, halk içinde barışı sağlayabilecek tek partidir. Çünkü biz insanları olduğu gibi, bütün varlığıyla, olduğu gibi kabul ettiğimiz ve onu o şekilde yaşatmak istediğimiz için bu kadar renk bir araya geldik" dedi.

"Biz diyoruz ki teklik Allah'a mahsustur, birlik olmak lazım" diyen Demirtaş, "Dillerimiz ayrı olsun, inançlarımız, mezheplerimiz ayrı olsun, kimliklerimiz ayrı olsun, önemli değil. Gönüllerimiz bir olsun. Bu ülkede kardeşçe, barış içinde, eşitçe yaşamanın formülünü ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...