Davutoğlu'ndan üniversitelilere uyarı: Slogan değil fikir üretin

Davutoğlu'ndan üniversitelilere uyarı: Slogan değil fikir üretin

Politika Haberleri

Davutoğlu'ndan üniversitelilere uyarı: 'Amfiler propaganda mekânı değil, ancak her türlü fikrin serbestçe tartışılabildiği mekânlar olmalı"

Başkent'te YÖK'teki Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi tanıtım toplantısına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, üniversite yönetimlerine ve akademisyenlere önemli uyarılarda bulundu. Başbakan, bir Türk aydını yetiştirmenin, üniversitelerin üzerinde bir borç olduğunu söyledi.Davutoğlu, "Öğretim üyelerimiz, hiç kimsenin tahkir edilmediği, dışlanmadığı, herkesin kendi fikrini, ideolojileştirmeden, dogmatik bir hale dönüştürmeden savunabildiği, üniversite amfilerini propaganda mekanı değil, ama her türlü fikrin serbestçe tartışılabildiği mekanlar haline getirme sorumluluğuna sahiptir" dedi. Tezlerini kopyala yapıştır usulüyle hazırlayan akademisyenleri hazzetmediğini belirten Başbakan, "Şu şunu dedi, bu bunu dedi, o da onu dedi. Peki kardeşim sen ne diyorsun?" diye sordu. Davutoğlu özetle şunları ifade etti: "Yükseköğretim reformuna ihtiyaç var. Dünyanın örnek göstereceği bir model oluşturalım. Mümkün olduğu kadar üniversitenin özgürlük alanını genişleten, fikir özgürlüğü bağlamında tahkim edilmiş yerler haline getirelim. Üniversiteler tek düşünceye, ekole, gruba ait olarak görülemez."




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...