Davutoğlu'ndan HDP'ye yanıt: Olayların nasıl çıktığı ortada!

Davutoğlu'ndan HDP'ye yanıt: Olayların nasıl çıktığı ortada!

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu düzenlediği basın toplantısında HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını değerlendirdi.

İşte konuşmadan satır başları

Eğer toplumun yargıya olan güveni sarsılmışsa çok büyük bir risk oluşmuş demektir. Yargıya güven yüzde yüz olmalıdır. Son yıllarda yargıda hem personel sayısı hem de mekan olarak büyük bir büyüme varken yargıya olan güvenin sarsılması hepimizin düşünmesi gereken bir konudur. HSYK etrafındaki tartışmalar da bu çerçeve içerisinde değerlendirilmeli. HSYK güç alanı haline getirildiği zaman yargı vicdanını kaybetmeye başlar.Bütün yargı mensuplarına sesleniyorum. Kim ve ne şekilde olursa olsun yargı üzerinde egemen olması değil yargıya sadece vicdanın egemen olmasını temin ediniz. Bizim her zaman yargı konusunda milli iradeyi temsil eden hükümet olarak da prensibimiz açıktır. Adaleti gerçekten mülkün temeli kılan bir siyasi anlayışı belirledik.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI
Kamu düzenini temin etmek bir görevdir. kamu düzeni herhangi bir müzakerenin konusu değildir. Bugün yapılan açıklamalar ne olursa olsun. Olayların nasıl çıktığı ortada. Bölgede huzuru bozulan kürt vatandaşlarımız da bu durumu gördü. Türkiye hiçbir ayrım yapmadan vatandaşlarının hakkını koruyan bir devlettir.Bu çerçevede bundan sonra da kamu düzeni dışına çıkan, milletin huzurunu bozmuş olan bu yaklaşımlar karşısında nbsp;duruşumuz açık olacaktır. Biz çözüm sürecini kurban vermeyiz. Eğer çözüm sürecine sadakatten bahsediliyorsa herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu konudaki kararlılığımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Eğer yurtdışındaki olaylarla ilgili kanaat belirtilecekse bunun da yolu vardır. Bunu içeride karışıklık sebebi olarak kullanmayı kabullenmek mümkün değilidir.

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...