Davutoğlu, 'Türkiye'nin yalnızlaştığı doğru değil'

Davutoğlu, 'Türkiye'nin yalnızlaştığı doğru değil'

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin uluslararası arenada yalnızlaştığı söylemine karşı çıkarak 'bu iddia doğru değil' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin uluslararası arenada yalnızlaştığı söylemine karşı çıkarak ''Bu efsaneyi üretenler aslında son dönemde Türkiye'nin dış politikada oluşturduğu paradigmayı sarsmaya çalışıyorlar'' dedi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na iştirak etmek için New York şehrinde bulunan Davutoğlu, TRT Haber kanalındaki bir programa verdiği mülakatta gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Suriye'deki insanlık dramının BM zirvesine damgasını vurduğunu ve öncelikli gündem maddesi olduğunu kaydeden Davutoğlu, Suriye konusundaki gelişmeler için 'kaygılı' olduklarını ifade etti. Davutoğlu, ''Şu ana kadar maalesef bölgesel ve küresel inisiyatifler Suriye rejimin baskıcı yöntemlerle halkı sindirme politikasından vazgeçilmedi. Bu konjektürde elimizde ümitli olmamız için maalesef bir veri yok. Çok ciddi kaygılarımız var. Şu ana kadar uluslararası toplumun Suriye konusunda verdiği sınav da iyi bir sınav değil' diye konuştu. Esed rejimine müdahale konusunda başta ABD ve İngiltere'nin iç kamuoyundaki hassasiyetleri dikkate alarak tereddütlü davrandığını kaydeden Dışişleri Bakanı, ''Demokrasilerde böylesi konular iç kamuoyunun tereddütlerine bırakıldığı zaman maalesef istenilmeyen sonuçlar çıkabiliyor. Herkesin her şeyden önce insanlık vicdanına sahip çıkması lazım'' şeklinde konuştu. nbsp;
'TÜRKİYE'NİN YALNIZLAŞTIĞI DOĞRU DEĞİL' nbsp;
'Türkiye yalnızlaştırılmak isteniyor mu?' şeklinde bir soruya ise Davutoğlu, bunun bir şehir efsanesi olduğu vurgusunu yaparak, ''İçerde ve dışarıda böyle bir efsane üretmeye kalkışanlar oldu. Birçok dışişleri bakanı benimle (BM'de) görüşmek için nerdeyse sıraya giriyor. Bu nasıl bir yalnızlaşma? Bu efsaneyi üretenler aslında son dönemde Türkiye'nin dış politikada oluşturduğu paradigmayı sarsmaya çalışıyorlar. Birileri böyle bir algı oluşturmaya çalışıyor. Birileri Türkiye'yi belli süreçlerin dışında tutmak isteyebilir. Büyük ülke haline geldiğinizde sadece övgü almazsınız'' cevabını verdi. nbsp;
'İRAN'DA BİR ANDA DEĞİŞİM BEKLEMEMEK LAZIM' nbsp;
İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin başa gelmesiyle İran devlet politikalarında köklü değişliklerin hemen beklenmemesine vurgu yapan Davutoğlu, ''Köklü devlet geleneğine sahip ülkelerde değişim ve süreklilik birlikte seyreder. Yani bir anda büyük bir değişim beklentisi oluşturmamak lazım'' şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...