Davutoğlu: Silah bırak siyasete gel

Düzenleyen:
Davutoğlu: Silah bırak siyasete gel

POLİTİKA Haberleri

“Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık. Ama ateşi yaymak isteyen bilsin ki her karış toprağımıza huzur getireceğiz...”

YILDIRAY OĞUR SOFYA

 Terör bölgelerinde yaşayan vatandaşlara seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “PKK’ya karşı seslerinizi yükseltin ve güvenlik birimlerimizle iş birliği halinde, sokaklarınızı koruyun” dedi. Bulgaristan’a hareketi öncesinde konuşan Davutoğlu, Cizre ve Silopi’de güvenliğin tam anlamıyla tesis edileceğini belirterek, “Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık. Ama belli ilçelerimizde sanki Irak ve Suriye’de olduğu gibi manzaralar yaşatabileceklerini düşünenler, o ateşi Türkiye’ye yaymak isteyenler bilsinler ki vatan toprağının her bir karışını, tam bir huzur ve istikrar, özgürlük alanı haline getireceğiz” dedi. 
“Okullara gelince, tam bu soruyu HDP’lilere sormak lazım. O okullar, Cizreli, Silopili masum ve gözleri ışıl ışıl parlayan çocukları yetiştirmek için. O okullar çocukların dağa çıkıp genç yaşta heba olmaları için değil, TBMM’ye sizler gibi gelip, siyaset yapabilmelerini sağlamak içindir, sizler gibi siyaset değil, gelip siyaset yapmalarını” diyen Davutoğlu, “Şu kısa dönemde, sokağa çıkma yasağı üzerinden ilçelerimizde, şehirlerimizde sükunet sağlanınca daha yoğunlaştırılmış bir eğitimle o güzel çocuklarımızın her birinin geleceğine sahip çıkacağız. Ama ne teröre taviz vereceğiz ne de Türkiye’yi karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyen dış birtakım güçlerin piyonları olan bu yapılara herhangi bir izin vereceğiz” dedi.
Irak meselesine değinen Davutoğlu, şunları kaydetti: “İbadi ile gerekirse ilk fırsatta buluşmayı ümit ediyorum. Kendisine gönderdiğimiz mektup ve özel temsilciler üzerinden anlattık. Maalesef hala bu konuda şüphe izhar edenler, doğrudan Irak ile Türkiye arasındaki ilişkileri bozma yönünde yorumlar, katkılar yapan dış unsurlar da devrede. Ancak burada PKK ve DEAŞ unsurları var oldukça Türkiye tedbirler almak zorunda kalır. Bundan da kimsenin gocunmaması lazım.”
Davutoğlu, Sofya’daki temasları kapsamında Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş’i de makamında ziyaret etti.

Suriye artık küresel  bir sorun 
Başbakan Davutoğlu, Sofya'da, Bulgaristan Başbakanı Borisov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu buradaki konuşmasında Suriye meselesinin artık küresel bir sorun haline geldiğini belirterek, "Herkes bu sorunun çözümü için elinden geleni yapmak zorundadır. Aksi takdirde mülteciler sorunu hepimizin önümüzdeki yıllarda da karşı karşıya kalacağı daha büyük bir sorun haline dönüşebilir" dedi. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...