Davutoğlu: Özal ve Menderes'i durdurdular, bizi durduramazlar

Davutoğlu: Özal ve Menderes'i durdurdular, bizi durduramazlar

Politika Haberleri

"Merhum Menderes'i, Özal'ı, Erbakan'ı durdurdular. Aynısını bize yapamayacaklar..."

"Yıllar sonra kimse Gezi olaylarını, 17 Aralık'ı hatırlamayacak" diyen Davutoğlu, "Menderes'i, Özal'ı, Erbakan'ı restorasyonu tamamlayamadan durdurdular. Ama şimdi bunu yapamayacaklar" ifadelerini kullandı.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği "Uluslararası Gelişmeler Işığında Türkiye" konulu toplantıya katıldı. Sütlüce'de bulunan MÜSİAD Genel merkezinde yapılan toplantıda konuşan Davutoğlu, gündeme ilişkin olayları değerlendirdi. Türk ekonomisindeki istikrara dikkat çeken Davutoğlu, özetle şunları söyledi: "Avrupa ekonomik krizdeyken Türkiye güç biriktirdi. Tanzimat'tan bu yana, son 10 yıldaki gibi gelişmenin sağlandığı bir 10 yıl daha yoktur. İstikametimiz değişmez, özgüvenimiz sarsılmaz ise, yıllar sonra kimse Gezi olaylarını, 17 Aralık'ı hatırlamayacak. Gelecekte hatırlanacak 2 konu var. Birisi 10 yıllarca süren kardeş kavgasını bitiren çözüm süreci. İkincisi, 14 Mayıs 2013. Adnan Menderes, 14 Mayıs 1950'de 'Yeter Söz Milletindir' diyerek tek parti zulmünu sona erdirmişti. Ondan 63 yıl sonra IMF ile olan borçlar sıfırlandı. nbsp;
Bu zamana kadar yapılanların arkasında tek bir devrimden bahsetseniz ben ona özgüven devrimi derim. Bundan sonra bu ülkede kim görev alırsa alsın o özgüvenden hiçbir zaman feragat edemez; ederse de milletin karşısına çıkamaz. Bir yürüyüş başlamışsa, birileri bunu durdurmak istiyorsa tek vücut şekilde o yürüyüşün içerisinde olmak bir zaferdir. Bir an tereddüt etmek, ileride yüzyılların telefi edemeyeceği hatalara sürükler. Bir daha Fetret'e izin verilmez. 100 yıl sonra tarihçiler bu dönemi, 'toparlanma ve restorasyon dönemi' şeklinde yazacak. Menderes'i, Özal'ı, Erbakan'ı; restorasyonu tamamlayamadan durdurdular. Ama şimdi yapamayacaklar. nbsp;Cumhuriyet mitingleri, kapatma davası, 27 Nisan, 17 Aralık... Kimse bizi yolumuzdan durduramaz." nbsp;
Hükümetin dış politikasına yönelik eleştirilere de tepki gösteren Bakan Davutoğlu, "Komşularla sorunsuz politika demek, kendi halkına ölüm yağdıran katillerle sorunlu dış politika demektir. Yürüttüğümüz siyaseti beğenmeyenler arka kapıdan değil, alternatif üretip geliyor. nbsp;Suriye Dışişleri Bakanı'na Brüksel'de 'Evet, bizim kamplarda 8 bin 500 terörist doğdu' dedim. Yardım götüren TIR'ları siyasi mücadele haline getirenler, manen nasıl hesap verecek? Tarihin akışına tekrar yön veren bir millet olma rüyamız var. Rüyası olmayanlar utansın" dedi.


Hakaret edilmesin diye KAPI?ÖNÜNDE bekledim
Davutoğlu, kaldırılan yasakları anlatırken, post modern darbe döneminde yaşadıklarını hatırlattı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MÜSİAD'ın dış politika panelinde 28 Şubat sürecinde eşiyle ilgili bir anısını da paylaştı. "Yaptığımız reformlarla Türkiye'de her kesimin özgürlüğüne kavuşmasını sağladık" diyen Davutoğlu, "28 Şubat hepimiz için bir zulümdü. Ben profesör iken eşimin ihtisas sınavında kapıda bekledim. Birisi hakaret etmesin, bir şey olmasın diye. Bu dediğim sene 1999. Çok uzak değil. Başı açık, başı örtülü bir şekilde artık herkes rahatça işe, Meclis'e girebiliyor. Hepimiz için özgürlüğü teminat altına alacak bir yapılanma olmalı. Çözüm sürecinin olduğu bir dönemde hâlâ bazı çevreler Türkiye'yi yasakçı bir ülke gibi tanıtmanın derdinde" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...