Davutoğlu: Oğuz çocuklarını IMF'ye kul ettiniz

/ Kaynak: İHA
Davutoğlu: Oğuz çocuklarını IMF'ye kul ettiniz

Politika Haberleri  / İHA

"Bize IMF memurlarının kapıda beklediği Türkiye devrettiler. Korkut Ata'nın çocuklarını IMF kapılarında bekletenler, bugün AK Parti'ye meydan okuyamaz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün güne bir genel kurul toplantısı iki miting sığdırdı. Başkentte TOBB 71. Genel Kurulu toplantısının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'ye geçen Başbakan, öğleden sonra da Samsun'a çıkarma yaptı. Osmaniye'de milliyetçilik vurgularıyla dolu konuşmasında Bahçeli'ye yüklenen Başbakan kendisini dinleyen coşkulu kalabalığa "İşte bu meydan cihan devletinin ayak sesleridir" diye hitap etti. Başbakan özetle şunları söyledi:
"Bizim hedeflerimiz belli, Türkiye'yi ilk 10 devlet arasına koymak, bütün gönül coğrafyamıza sahip çıkmak, Türkiye'yi demiryolları ve havaalanlarıyla çağdaş bir ülke haline getirmek. Peki diğerlerinin hedefi ne? CHP, HDP, MHP ne yapmak istiyor? Tek hedefleri var AK Parti'yi durdurmak. 30 Mart yerel seçimlerinde, CHP ve MHP bir araya geldi. AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse onu desteklediler. Bir çatı aday çıkardılar, Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve arkalarına takılan 10-12 parti. Karşılarında bir tane yiğit adam var, milletin adamı var, Recep Tayyip Erdoğan var ve AK Parti var. Sonunda ne oldu? Milletin adamı kazandı. Şimdi 7 Haziran'a giderken perde gerisinden birbirleriyle paslaşıyorlar, hepsi birbirleriyle konuşuyor.

2002 Türkiye'si neredeydi, 2015 Türkiye'si nerede. Gerçek milliyetçilik nedir bilinsin, görülsün ve öğrenilsin. 2002 Sayın Bahçeli'nin de içinde bulunduğu üçlü koalisyon bize IMF memurlarının Başbakanlık kapısında olduğu bir Türkiye devretti. Oğuz Türkmenlerinin, Korkut Ata'nın çocuklarını, IMF kapılarında bekletenler, bugün AK Parti'ye meydan okuyamazlar. Bu izzetli ve onurlu devlet başka ülkelerden hibe tank alıyordu. Şimdi Altay tankını yaptık. İşte milliyetçiliğin, milliğinin, yerliliğin başladığı yer burasıdır. Kendi silahımızı, tankımızı, uçağımızı yapacağız ki namerde muhtaç olmayacağız. 2002'de insansız hava aracı yapamıyorduk, onun için İsrail'den alıyorduk terörle mücadele için. Şimdi insansız hava aracını yapıyoruz. İşte şimdi söz veriyorum. Bir Oğuz Beyi sözüdür bu, inşallah 2023'te bu toprakların semalarında, Toroslar'ın üzerinde yüzde yüz Türk yapımı milli savaş uçağımız uçacaktır."


"KILIÇDAROĞLU'NUN GÖZÜ IŞIL IŞIL HAZİNEDE"
Samsun Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na yüklendi: "Gözü ışıl ışıl hazinedeki paranın üzerinde. 4 yıl içinde gelip tüketecek. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Senin bu tarlada izin yok ki. O hazineyi dolduran AK Parti'dir."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...