Davutoğlu: Kerbela'ya çevirmelerine asla izin vermeyeceğiz

Davutoğlu: Kerbela'ya çevirmelerine asla izin vermeyeceğiz

Politika Haberleri

"Bu topraklarda katliamlara yer olmayacak. Çözüm sürecini konjonktürel kaygılarla başlatmadığımız gibi provokasyonlarla da bitirmeyiz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de etnik ve mezhep temelli bir ayrımcılığa asla izin verilmeyeceğini söyledi. Partisinin grup toplantısında 6-7 Ekim olaylarından çözüm sürecine gündemdeki birçok konuyu değerlendiren Davutoğlu şunları söyledi: "Bizler ırk, mezhep, din ayrımı gözetmeden vatandaşlarımızın barış ve huzur içinde yaşadıkları, gerçek anlamda çoğulcu şehirler kurmaya çalışıyoruz. Birileri ise 'Şurası Kürt, şurası Türk şehri', bir başka yer şu veya bu mezhebe yakın gibi ayrımlarla şehirlerimizi bölmeye çalışıyor. Hiçbir şehir şu veya bu etnik grupla, mezheple tanımlanamazlar. Doğusu, batısıyla tüm şehirler, bütün milletimize aittir.
Bingöl'de esnaf ziyaretinde bulunan Atıf Şahin (Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı) ve Hüseyin Hatipoğlu (Başkomiser) ile Diyarbakır'da kurban eti dağıtan Yasin Börü aynı katillerin elinde şehit oldu. Bu toprakları Kerbela'ya çevirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Hiçbir şekilde etnik ve mezhep temelli katillere, katliamlara bu topraklarda yer olmayacak.
Çözüm sürecini konjonktürel kaygılar, taktiksel hedeflerle başlatmadığımız gibi konjonktürel olarak çıkartılan krizlerle, provokasyonlarla da bitirmeyiz."
PKK KOBANİ'YE GEÇEMEZ nbsp;
Enerji Bakanlığı'nda bilgilendirme toplantısına da katılan Davutoğlu, nbsp;sonrasında şu açıklamaları yaptı:
"Kobani'deki durumu dengeleyebilmek veya durumun en azından zararlarını minimize edebilmek için bazı unsurların o bölgeye geçişi konusunda, insani ve lojistik amaçlı olarak söylüyorum, görüşmeler sürüyor. Hiçbir şekilde Türkiye'yi son dönemde dahi kana bulamak, şehirlerimizi yakmak, yıkmak gibi eylemler içinde olan PKK veya unsurlarının, Türkiye sınırlarından Kobani'ye geçmesi mümkün değildir."
YÜZDE 100 MİLLİ NÜKLEER SANTRAL
"Üçüncü nükleer santrali yeterli insan unsuru yetiştikten sonra 2018-2019'dan itibaren yüzde 100 milli bir şekilde yapma konusunda gerekli çalışmaları başlatma talimatı verdim."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...