Davutoğlu Füle ile görüştü

/ Kaynak: CHA
Davutoğlu Füle ile görüştü

Politika Haberleri  / CHA

New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile bir araya geldi.

Görüşmede vize diyalogunun kısa bir süre içinde başlayabileceği, bu yönde son dönemde ilerleme sağlanmakta olduğu ifade edildi. Ekim ayında açıklanacak olan AB'nin Türkiye İlerleme Raporu'nun hazırlıkları da görüşüldü. AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunu yineleyen Bakan Ahmet Davutoğlu, raporun dengeli olması ve Türkiye'de bir çok alanda sağlanan ilerlemeleri yansıtmasını beklediklerini vurguladı. Görüşmede Kıbrıs konusundaki son gelişmeler de değerlendirildi.


AHMET DAVUTOĞLU, NEBİL ElARABİ İLE BİR ARAYA GELDİ nbsp;


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Elrabi ile de bir araya geldi. Görüşmede Suriye'deki durum ve Ortadoğu barış süreci ele alındı. Suriye konusunda BMGK'ya sunulan karar tasarısı değerlendirildi. nbsp;
Ayrıca Davutoğlu, Myanmar Dışişleri Bakanı U.Wunn Maung Lwin ile Rohingya Müslümanlarının durumunu görüştü. Myanmarlı bakan son dönemde bu konuda atılan adımlar hakkında bilgi verdi. Bakan Davutoğlu da Myanmar'ı bölgesinin en önemli ülkeleri arasında gördüklerini ve Rohingya Müslümanlarının durumunun iyileştirilmesi dahil her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını vurguladı. Bakan Davutoğlu ayrıca Andorra, Fiji, Mozambik, Malezya, Singapur, Tanzanya, Guatemala, Azerbaycan, Kuveyt ve Hollanda Dışişleri Bakanları ile de ikili görüşmeler yaptı. Görüşmelerde ikili ve bölgesel konuların yanı sıra Türkiye'nin BMGK adaylığı da ele alındı.

Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...