Davutoğlu: Çevremizde ateş çemberi olabilir ama...

Davutoğlu: Çevremizde ateş çemberi olabilir ama...

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 10 kasım Atatürk'ü anma töreninde konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları

Vizyoner liderler vizyondan realiteye doğru yürürler. Atatürk Samsun'a doğru yürürken birçok aydın Amerikan mandasını isteyenler vardı.Gazi Mustafa Kemal Atatürk zihnindekini üçlü sacayağına oturmak mümkündür. Her kurumumuz kökü asırlar öncesine giden bir tarihe sahiptir. Üç ilkeye dikkat etmemiz gerekir

1- Milli egemenlik ilkesi o ilke TBMM'nin açılışı ile ortaya konduğu için birinci meclisin açılışı toplumun bütün kesimlerini temsil edilecek şekilde oluşturulmuştur. Temel ilke bundan sonra hiçbir güç milli hakimiyetin üstünde olamayacaktır.Dönemin yükselen gücü sömürge imparatorluklarıydı.
Afyon'dan İzmir'e yürüyen İstiklal ordularının mazlum milletlerin kalbinde bağımsızlık ateşi yaktılar. İstiklal mücadelemiz bağımsızlık mücadelesi veren milletlere nbsp;örnek oldu.
2- İktisadi bağımsızlığına sahip olması. İzmir İktisad Kongresi ile bu gösterilmek istenmiştir. Biz kararlıkla bu yolda yürümeye devam edeceğiz.
3- Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak.

Bundan sonra hiçbir güç milli hakimiyetin üstünde olmayacaktır. Özellikle halkın doğrudan cumhurbşkanını seçmesiyle bu madde taçlanmıştır.Biz cumhuriyetimizin 100. yılına yürürken ülkemizin ekonomisinin ilk 10'a girmesini hedefliyoruz. Bizim hedefimiz Türkiye'yi dünyanın her yerinde temsil edilen hürmetle anılan bir ülke olmaktır.Çevremizde ateş çemberi olabilir. Dünya ekonomik krize girmiş olabilir. Bütün bu ateş çemberi içinde ekonomisini 4 misli büyütebilmiş olan Türkiye. Krizin ötesini görebilen Türkiye. Buradan bir kez daha Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...