Davutoğlu: Burası Suriye değil

Davutoğlu: Burası Suriye değil

POLİTİKA Haberleri

Davutoğlu, “Öyle herkes kafasına göre kanton ilan edemez. Bir tek Cizrelinin gözünden yaş dökülmesini istemeyiz.” dedi.

HDP'nin Cizre yürüyüşünü değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Hangi heyet olursa olsun kamu düzenine uymak zorundadır. Cizre'de talimatımız çok açık ve net!' Her türlü tedbiri alın halka hiçbir zarar gelmesin.' Ama mayınları temizleyeceksiniz, hendekleri kapatacaksınız ve kimse ellerinde silahlarla damlarda duramayacak. Burası Suriye değil öyle herkes kafasına göre kanton ilan edemez. Bir tek Cizrelinin gözünden yaş dökülmesini istemeyiz. Cizre bizim gözümüzün bebeğidir ve korunacaktır. Ancak bölgede eşkıyaya göz yumulmayacaktır” dedi. 
MAÇ SORUSUNA?CEVAP
Davutoğlu, “Maç izlerken şehitlerden haberiniz var mıydı?” sorusuna, “Şehit haberini maçın ikinci yarısında aldım ve stadı hemen terk etmedim. Çünkü spekülasyonlara yol açabilirdi. Bu haberi aldığımda eğlence gibi görülen bir faaliyetin içinde yer almayacağı mı da herkes bilir” cevabını verdi. “Teröre karşı verdiğimiz mücadele kendi doğası içinde yürütülüyor” diyen Başbakan şöyle devam etti:  “İmralı ile görüşmemizi gerektiren bir durum yoktur. Bundan önce İmralı ile yapılan görüşme silahların bırakılması ile ilgili idi. Dağlıca'da asker bölgede mayın olduğunu biliyor ve bunu temizlemek için yola çıkıyor. Ancak bu mayınların hangi metrede olduğu bilinmiyor. Önemli olan bu istihbarat bilgisine sahip olmak ki bu bizde var. Operasyonlarımızda çok şükür sivil kayıp yok. Onun dışında tüm sivil kayıplar PKK'nın saldırıları sonrasında yaşandı.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...