Davutoğlu: Biz bir aileyiz

Düzenleyen:
Davutoğlu: Biz bir aileyiz

POLİTİKA Haberleri

“Silopi Edirne’yle, Keşan’la, Muğla’yla, hep kardeş kalacaktır ve bu kardeşler arasına fitne sokmaya çalışanlar kesinlikle muvaffak olamayacaklar.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran’a yapacağı ziyaret öncesinde sürpriz bir şekilde Şırnak’ın Silopi ilçesine vatandaşlarla buluştu. Teröristlerden ilk temizlenen ilçe olan Silopi’de cuma namazı kılan Davutoğlu, Kaymakamlıkta aldığı brifingin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Davutoğlu özetle şunları kaydetti:
Binlerce Silopili’nin yol boyunca gösterdiği sevgi, muhabbet bir tek şeyi ifade ediyor, Silopi Edirne’yle, Keşan’la, Muğla’yla, Rize’yle, Artvin’le Türkiye’nin her bir köşesiyle kardeştir, hep kardeş kalacaktır ve bu kardeşler arasına fitne sokmaya çalışanlar kesinlikle muvaffak olamayacaklar.
Sınırlarımızın ötesinde yaşanan kardeş kavgası, Suriye’de, Irak’ta, kesinlikle ülkemize getirilmeyecek. Evet, bir ateş çemberinin ortasındayız. Evet, yüreğimize her şehit haberiyle, bugün de aldığımız şehit haberleriyle ateş düşüyor ama yüreğimizde yanan bu ateşten daha büyüğü bir muhabbet ışığı. Bu ateşi söndürecek olan yegane şey, bu ateşe su dökecek olan yegane unsur muhabbet ve sevgi unsurudur. 
Burada Silopililerin gösterdikleri muhabbetten ötürü teşekkürlerimi iletiyorum. Her biri yaşlısıyla, genciyle sarıldılar, kucakladılar, her gördüğüm kardeşimin yüzünde, gözünde sadece ve sadece birlikte olmanın muhabbetini gördüm.
Çok sayıda vatandaş rüyasında beni gördüklerini ve bu anı beklediklerini söylediler. İşte biz o rüyalara hitaben buradayız. Az önce ‘Ahmet Amca’ diye seslenen çocukların her birisi, benim ailemin parçasıdır, onlarla ilgili gerekli destekler, çalışmalar yapılacak. Eğer Silopi tehlikede ve risk altındaysa ben Ankara’da rahat uyumam, ailem rahat uyumaz. Eğer Silopi’de huzur olmayacaksa, bize Türkiye’nin hiçbir yerinde, dünyanın hiçbir yanında huzur olmaz. Cizre’de olmayacaksa olmaz, Sur’da olmayacaksa olmaz. Bu herkesçe böyle bilinsin.
Silopi’de başlattığımız çalışmaların aynıyla Cizre ve Sur’da da gerçekleştirilecek. Onlar tahrip etmeye gelebilirler, biz inşa etmeye geliyoruz. Onlar gönülleri yıkmaya geliyorlar, biz gönülleri birleştirmeye geliyoruz.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...