Davutoğlu Abdullah Gül'ü davet edecek mi?

Davutoğlu Abdullah Gül'ü davet edecek mi?

Politika Haberleri

Başbakan AHmet Davutoğlu, Abdullah Gül'ün siyasete döneceği iddiaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, gazetecilerin Abdullah Gül'ün AK Parti'den milletvekili olup olmayacağıyla ilgili soruları yanıtladı.
AK Parti'ye milletvekilliği için başvuranların %50'sinin paralel yapıya yakın olduğu iddia ediliyor?
Bu mümkün değil. Aday adaylığı herkese açık demokratik bir haktır. Kararı parti verir. Temayüller yapılır. Bahsettiğiniz kişilerin oradan geçmesi mümkün değil. Geçti diyelim. Alt komisyon var, üst komisyon var. Sonrasında biz varız. Tuzluklar bu süzgeçlerden geçemeyecek kadar büyük nesnelerdir, takılırlar. Ayrıca paralel yapının HDP, CHP ve MHP'de kendine yer aradığını düşünüyorum.
Abdullah Gül'ün adaylığı konusu?
Sayın Gül partimizin kurucusudur. Herhangi bir kurucu da değil, AK Parti'nin ilk başbakanıdır. Yine nbsp; Cumhurbaşkanımızın tavsiyesi ve iradesiyle Meclis'in seçtiği, AK Parti içinden çıkan ilk cumhurbaşkanıdır.
Vekilliğe geçişi biraz garip olmayacak mı?
Bunun örnekleri Avrupa'da var. Takdir sayın Gül'ündür. Bunun doğruluğunu, yanlışlığını tartışmak haddimiz değil. Bence davet de dışarıdan birine yapılır. Burası onun kendi evidir.
Davet etmeyecek misiniz?
Davet ettik işte, kamuoyu önünde davet ettik. Daha özel bir şey yapmaktan da imtina etmeyiz. Sayın Gül ile hukukumuz çok eskiye dayanır. Şimdi okuyorum Abdullah Bey gelirse ben rahatsız olurmuşum falan… Anlayışımızda karşılığı olmayan şeyler.
Meclis Başkanlığı için ne diyorsunuz?
Önce sayın Gül'ün kararını görelim. Her görevi hakkıyla yapar tabii ki. Demokrasiye saygı gereği seçimden önce böyle konuşmamak gerekir. Önce halkın iradesini görelim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...