Davutoğlu 5 bin çocukla iftar açtı

Davutoğlu 5 bin çocukla iftar açtı

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Esenler Belediyesi Kemer Stadyumunda 5 bin çocukla birlikte iftarını açtı

nbsp;Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Devlet adamları olarak omzumuzdaki en büyük yük, sorumluluk, görev, bu güzel nbsp;
çocuklarımıza barış içinde ülke, barış içinde bir İslam dünyası, barış içinde bir dünya bırakmaktır'' dedi.

Esenler Belediyesi'nin Kemer Stadyumu'nda çocuklar için verdiği iftar yemeğine katılan Davutoğlu, ramazanla en çok bütünleşen kitlenin çocuklar olduğunu, çocukların ''ramazan gibi masum'' olduğunu söyledi.

Davutoğlu, ''Çocuklarımız, ramazan gibi beklenir ve özlenirler. Çocuklarımızdan Allah ayrılmayı nasip etmesin ama ayrıldığımızda aynı ramazandan ayrılmış gibi hüzün duyarız. Çocuklarımızın masumiyeti ramazanda hepimizi masum olmaya çağırır'' diye konuştu.
Ramazanın ilk gününde genellikle ailelerle iftar edildiğini hatırlatan Davutoğlu, ''Burada İstanbullu çocuklarımızla iftar, hepimiz için bir büyük ailenin bir araya gelmesi gibi'' ifadesini kullandı.
çocuklara, ramazanı doyasıya yaşamaları çağrısında bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti ''Bu sofralarda bir araya gelirken, ramazanı yaşarken, böyle bir hazzı yaşayamayan başka çocukları da aklınızdan çıkarmayın. Somali'de bir dilim ekmek için belki günlerce bekleyen, Suriye'de bugün ıstıraplar içinde ailelerinden ayrılmış, iftar sevincini yaşayamayan kardeşlerinizi hiç unutmayın. Ramazanda heyecanla beklediğiniz o ilk dilim ekmeği yerken bütün dünyadaki çocukları nbsp; düşünün.''
Yaklaşık 5 bin çocuğun anneleriyle birlikte katıldığı iftarın ardından nbsp; müzik ve sahne gösterileri yapıldı, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...