Cumhurbaşkanı'ndan gençlere: Gönülleri fethedin

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı'ndan gençlere: Gönülleri fethedin

POLİTİKA Haberleri

Külliye’de 19 Mayıs resepsiyonu veren Erdoğan: Kendinizi yetiştirin, çalışın, üretin. Önceliğiniz milletle beraber yürümek ve onun gönlüne girmek olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere altın niteliğinde tavsiyeler verdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen resepsiyonda 81 ilden gelen gençler ve sporculara seslenen Erdoğan, 19 Mayıs 1919’da başlayan Kurtuluş Savaşı’nın Malazgirt’ten beri sürdürülen mücadelenin en önemli halkalarından biri olduğunu, Kurtuluş Savaşı’nın, Balkan Harbi’nden, Birinci Dünya Savaşı’ndaki Çanakkale Kut’ül Amare, Filistin ve Kafkas Cephesi ile Medine Müdafaası’ndan ayrı düşünülemeyeceğini kaydetti. Erdoğan, “Cumhuriyetimiz Osmanlı’dan, Selçuklu’dan, Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen diğer devletlerimizden farklı nevzuhur bir devlet de değildir. Sultan Alparslan’ı Osman Gazi’den, Kılıçarslan’ı Fatih Sultan Mehmet’ten, Kanuni’yi Sultan Abdülhamid’den ayrı göremeyiz. Gazi Mustafa Kemal’i de devlet kuran bir kumandan ve lider olarak bugün bir kez daha saygıyla anıyoruz”  diye konuştu. Adnan Menderes, Turgut Özal, Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan’ı da yâd eden Erdoğan, “Bu kişilerin hepsi milletin kalbinde abideleşmiş isimlerdir. Asıl olan da işte budur, yani milletin gönlünde yer etmektir. Şayet yaptığınız hizmetlerle, duruşunuzla, mücadelenizle bunu başaramadıysanız, tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolmaya mahkum olursunuz” dedi. Erdoğan, siyasi hayatının tamamında millete hizmet için, milletin gönlünü kazanmak için çalıştığını vurgulayarak, “Sizlere de aynısını tavsiye ediyorum. Kendinizi yetiştirin, proje geliştirin, çalışın, üretin, kariyer yapın. Milletle beraber yol yürümek, onun gönlüne girmek daima önceliğiniz olsun. Ölüm bizim için mukadder olduğuna göre, öldükten sonra lanetle anılmak da var, rahmetle anılmak da var. Bizler rahmetle anılanlardan olalım” şeklinde konuştu. Erdoğan ayrıca, “Bizim ne bölgemize ne de dünyaya sırtımızı dönme şansımız da yok, hakkımız da yok. Sorumluluğumuz böyle büyük olduğu için görevlerimiz de çok ağır” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...