Cumhurbaşkanı Gül'den fişleme iddialarına cevap

Cumhurbaşkanı Gül'den fişleme iddialarına cevap

Politika Haberleri

Gül, 'CHP'lilerin fişlendikleri' iddiasıyla ilgili olarak, "Cumhurbaşkanı olarak bana sunulan istihbarat raporlarında böyle bir şey hiç görmedim' dedi.

Gül, "Bu çağda Mısır'da yaşananlar İslam ve Arap dünyası adına utançtır! Halkıyla ve askeriyle tükeniyorlar. Dostları, bunun acısını duyuyor. Dost olmayanlar da bu tükenişe seviniyordur" dedi.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Gözümüzün önünde Arap dünyasının en önemli ülkesi, Orta Doğu'da halkıyla ve askeriyle tükeniyor. Esas iş Mısırlıların kendisine düşmektedir. Aklıselim ve sağduyuyla Mısır'ı buradan çıkartmaları gerekir" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan'ın Gebele kentinde Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi'nin 3. Zirvesi'ne katıldı. Kendisini takip eden Türk gazetecilere Mısır'da yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gül, şunları söyledi: "Mısır'da yaşananların hepsi, bugünkü çağda İslam ve Arap dünyası adına utanç! Herkes de bakıyor, görüyor, seyrediyor; dışarıdan dostları, düşmanları... Dostları, bunun acısını duyuyor. Ben her ölen Mısırlının acısını duyuyorum açıkçası... Herhalde bu ülkelerin dostu olmayanlar, kurşun atmadan karşılarında bu büyük güçlerin tükenmesine seviniyorlardır. Böyle bir kaos ortamında, adeta bilincini, şuurunu kaybetmiş bir durum var Mısır'da. Böyle bir ortamdan Mısır'ı çıkartmak çok önemli. Bu bakımdan hepimizin ve bütün uluslararası camianın yardımcı olması gerekir. Türkiye'nin uyarıları da, iç meseleleri kurcalama değil; bir dostun duyduğu üzüntü, yaşadığı şok ve onların dikkatini çekip, yardımcı olma şeklinde görülmeli."

FİŞLEME İDDİALARI
Cumhurbaşkanı Gül, "CHP'lilerin fişlendikleri" iddiasıyla ilgili olarak da, "Cumhurbaşkanı olarak bana sunulan istihbarat raporlarında böyle bir şey hiç görmedim, olacağını da tahmin etmiyorum. Ancak illegal kuruluşlar ve illegal faaliyetler içinde olanları takip etmek devletin görevidir. Ama siyasi partiler, milletvekilleriyle ilgili bu tip şeylerin olacağını hiç tahmin etmiyorum. Türkiye gibi hukukun ve demokrasinin geçerli olduğu bir ülkede, kuralları belli olan bir ülkede bunlar olmaz, olamaz da... Eskiden bunlar çok olurdu. Bizlere karşı çok yapılmıştır, hep biliriz. Bunlardan Türkiye'nin kurtulmuş olması lazım. Tahmin ediyorum ki öyledir" diye konuştu. nbsp;

İpek Yolu'nu yeniden canlandırmalıyız
Azerbaycan'ın Gebele kentindeki Türk Konseyi'ne katılan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, aile fotoğrafı çektirdi. Zirvede konuşan Gül, "Karşı karşıya bulunduğumuz problemlerle mücadele etmek, güçlerimizi birleştirmek suretiyle mümkün olabilmektedir. Dolayısıyla İpek Yolu'nu yeniden canlandırmak, bizim açımızdan stratejik bir öncelik olmalıdır. Modern anlamdaki İpek Yolu, tarihî tren yolunun bu sefer geniş tren ağlarıyla, ulaşım hatlarıyla, enerji koridorlarıyla, doğalgaz boru hatlarıyla örülmesi demektir" dedi.
Batuhan YAŞAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...