Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sudan için telefon diplomasisi: Müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazırız

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sudan için telefon diplomasisi: Müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazırız

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ile telefonda görüştü. Sudan’daki kardeş kavgasında üzüntü duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapsamlı müzakerelere başlama kararı alınması halinde görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah Abdurrahman el-Burhan  ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Sudan'daki gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Sudan'daki kardeş kavgasında can kayıpları ve yaralanmaların artmasından üzüntü ve endişe duyduğunu ifade etti.

“GÖRÜŞMELERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Kapsamlı müzakerelere başlama kararı alınması halinde görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını kaydeden Erdoğan, Sudan halkının acil insani ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen Birleşmiş Milletler'le temas halinde çabalarına devam edeceklerini belirtti.

Görüşmede, Sudan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi ve güvenliğine ilişkin konular da ele alındı.

SUDAN’DAKİ KANLI ÇATIŞMALAR

Sudan'da 15 Nisan sabahı ordu ile paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında silahlı çatışma çıktı. ABD'nin arabuluculuğunda varılan 24 saatlik ateşkese uyulmayan ülkede patlama ve silah sesleri kesilmedi. Kent sakinleri de şehirden kaçmaya çalışıyor. Ülkede sivillerin durumu da kaygı verici. Evlerde stokların bittiği, yiyecek ve su kalmadığı belirtiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...