Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Seçim kazanan iki lider olarak adımlarımızı olumlu atalım

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ile ilişkilerle ilgili, "Seçim kazanan iki lider olarak adımlarımızı olumlu istikamette atalım istiyoruz." dedi. Tahıl koridorunun uzatılması konusunda hemfikir olunduğunu belirten Erdoğan asğutos ayında Putin'in Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 

Tahıl Koridoru Anlaşması hakkındaki soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Putin'i ağustos ayı içerisinde Türkiye'de misafir etme hazırlığımız var. Tahıl koridorunun uzatılması konusunda hemfikiriz. BM'den de Sayın Guterres, Sayın Putin'e bir mektup gönderdi. Temenni ediyorum ki bu mektupla bizim ve Rusya'nın müşterek gayretleri ile tahıl koridoru çalışmasının uzatılmasını temin ederiz" dedi.

AB İLE YENİ DÖNEM

Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakılmasından öne dile getirdiği AB üyelik sürecine ilişkin, "Şu anda beklentimiz, Avrupa kanadından beklentilerin cevabını almak." diyen Cumhurbaşkanı, "Tüm üye ülke liderleriyle etraflıca konuştuk, ele aldık. Beklentimiz Türkiye'ye olumlu adım atmaları." ifadelerini kullandı.

"OLUMLU ADIM ATMAK İSTİYORUZ"

Erdoğan, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine yönelik soruya ise, "Miçotakis yeni bir seçim geçirdi, biz de bir seçim geçirdik. İki seçim kazanan lider olarak adımlarımızı olumlu istikamette atalım istiyoruz. Kendilerinden özellikle istediğim konu başlıkları; Batı Trakya sorunları,  müftülerle ilgili konular... Bizim büyükelçilerimizin yapacağı karşılıklı görüşmelerle ön hazırlıklar yapılacak." cevabını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...