Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: EYT ay sonuna kadar karara bağlanacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: EYT ay sonuna kadar karara bağlanacak

POLİTİKA Haberleri

Türkmenistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel afeti yaşanan Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinini 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurarak, bölgede SGK ve vergi borçlarının da ertelendiğini açıkladı. Açıklamlarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT çalışmasının da ay sonuna kadar karara bağlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

(Türkmenistan'da yapılacak olan toplantı) Enerji, ulaştırma ve ticari konular zirvemizin ana gündem maddelerini teşkile edecektir. Bu vesileyle ayrıca ilişkilerimizin akdi zeminini kuvvetlendirmek üzere muhtelif anlaşma metinlerini de imzalayacağız. Böylelikle enerji, ticaret, ulaştırma, gümrük, ekonomi, eğitim, bilim ve kültür alanlarından sorumlu kurumlarımız arasında etkin işbirliği mekanizmalarını desteklemiş olacağız.

3 İLÇE 'GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ' İLAN EDİLİ

Afetin etkili olduğu Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' kararı alınmıştır. Ayrıca SGK ve vergi borçları ertelenmiştir. KOSGEB'den, afetten zarar gören her bir esnafımız için 250 bin liraya kadar faizsiz acil destek kredisi imkanı sağlanmıştır. Toplam 100 milyon lirayı aşkın bir destek bölgeye gönderilmiştir.

Diplomaside çevremizde bir güvenlik ve barış kuşağı oluşturmanın adımlarını atarken ülkemiz sınırları içerisinde ise vatandaşlarımıza devletimizin gücünü ve kerim vasfını her fırsatta hissettiriyoruz.

TÜRKMEN GAZINA TÜRKİYE ROTASI PLANI

Avaza zirvesi doğal gaz konusundaki adımı atmaya yöneliktir. Türkmen gazını ülkemize Hazar üzerinden getirmeyi amaçlıyoruz.

EYT'DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

İnşallah ay sonuna kadar bunu karara bağlayacağız. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...