Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Akşener’in ittifaksız yerel seçim çağrısına tepki: Pazarlıkta el yükseltme gayreti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Akşener’in ittifaksız yerel seçim çağrısına tepki: Pazarlıkta el yükseltme gayreti

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener’in ittifaksız yerel seçim çağrısına tepki gösterdi. Erdoğan, “Hanımefendinin bu yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil.” dedi. Erdoğan’ın yerel seçimlere ilişkin Cumhur İttifakı ile ilgili net mesajları dikkat çekti.

Muhabir: Muhammet Fatih Uğur

Rusya’nın Soçi kentinde Rus lider Vladimir Putin ile günübirlik kritik temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta tüm siyasi partilere yaptığı ittifaksız seçim çağrısını değerlendirdi.

Akşener’in pazarlıkta el yükseltmeye çalıştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geride bıraktığımız seçimde masaya bir oturan bir kalkan siyaset anlayışından ne kadar tutarsız siyaset yaptıklarını gördük.” ifadelerini kullandı.

CUMHUR'LA YOLA DEVAM

Yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı ile yola devam edileceğini belirte "Cumhur İttifakı’nın oturmuş bir yapısı var, bu yapıyla ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi;

“İSTİŞARELERLE YOL ALIYORUZ”

Hedefimiz Türkiye genelinde 81 vilayetin 81'inde de en ideal adaylarımızı inşallah bulup, bunlarla beraber yola devam etmek. Her şeyden önce İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerimizi, deprem darbesi yemiş olan 11 vilayetimizi, hepsini masaya yatırıp buralarda güzel bir çıkış sağlamak ve bu çıkışla beraber de 31 Mart seçimlerinde hedeflerimize ulaşmayı Cumhur İttifakı olarak belirledik. Yolumuza da bu şekilde devam edeceğiz. Yerel seçimlere dair Cumhur İttifakı olarak istişarelerle yol alıyoruz.

Seçim sonrası muhalefet cephesinde yaşananlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anladığım kadarıyla onların bir istişare zemini bile yok. Biri işbirliğinden diğeri ayrılıktan söz ediyor.” dedi.

"NE KADAR TUTARSIZ SİYASET YAPTIKLARINI GÖRDÜK"

Sözü Akşener’in ittifaksız yerel seçim çağrısına getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı;

Hanımefendinin bu yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil. Geride bıraktığımız seçimde masaya bir oturan bir kalkan siyaset anlayışından ne kadar tutarsız siyaset yaptıklarını gördük. Seçim yaklaştıkça aynı manzaraları göreceğimizden milletimizin şüphesi olmamalı. Kimlere ne sözler verildi, kiminle hangi pazarlıklar yapıldı bunların bir kısmı ortaya saçıldı, bir kısmı da ilerleyen günlerde ortaya dökülecektir. Yerel seçimde de kimlere neler verileceğini, hangi kavgaların çıkacağını yenilgilerinin sonunda öğreniriz.

MHP İLE İLGİLİ NET MESAJLAR

MHP ile işbirliği konusunda da net mesajlar veren Erdoğan, sözlerini şu şekilde sonlandırdı;

81 vilayeti masaya yatırıp nerede, nasıl, kimle kazanırız, bunların hepsini konuşacağız. Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız bunları beraberce görüşecekler, nihai kararları da biz vereceğiz ve o şekilde yola devam edeceğiz. Cumhur İttifakı'nda bizim bir sıkıntımız yok. Kimsenin şüphesi olmasın Cumhur İttifakı olarak bizler milletin çizdiği istikamette ilerlemeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz.

"MİLLET ŞEHİRLERİN İDARESİNİ İŞİN EHLİNE VERECEK"

Devlet Bey ile son görüşmemizde de bu işleri en güzel şekilde ele aldık. Devlet Bey'in de hitabıyla ‘koçbaşlarını belirleyip’ yola öyle devam edelim. Cumhur İttifakını en iyi temsil edecek, ilkelerimizi yerelde yaşatacak adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız. Şehirlerimizi CHP’nin çöp, çamur, çukur siyasetinden kurtaracak en doğru adayları belirleyeceğiz. İnanıyorum ki Türkiye’nin yönetimini CHP ve şürekâsına teslim etmeyen vatandaşım, şehirlerinin idaresini de işin ehline yani Cumhur İttifakına teslim edecektir.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...