Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet olmak kolay değil

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet olmak kolay değil

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi kutlamalarında yaptığı konuşmada, gençlere seslendi. "Millet olmak kolay değil ama unutmayın gençler illet olmak kolay" diye konuşan Erdoğan, Batı ülkelerinin terör örgütleri karşısında ilkeli davranmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı törenlerinde konuşuyor. Erdoğan, şehitleri ve gazileri anarak başladığı konuşmasında, milletlerin tarihlerini bilmesi gerektiğinin altını çizdi ve gençlerin mutlaka Çanakkale'yi görmeleri gerektiğini söyledi.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
Çanakkale Destanını okuyan yavrumuzu gözlerinden öpüyorum bu destanı inanıyorum ki bu nesilde aynı şekilde yazacaktır. Duamızı yapan kızımızı da tebrik ediyorum. O damlalara hasretiz bu topraklar hep o gözyaşları ile sulanmıştır. İlgili tüm kurumlarımızdan bunu öncelikli bir mesele olarak görmesini istiyorum. Çanakkale Boğazı, Çanakkale 1915 Köprüsü ile inşallah cumhuriyetin 100. yılına geçecek. Buradan Gelibolu'ya Anıttepe'ye rahatlıkla geçip bu merasimleri çok daha farklı bir şekilde kutlayalım.
"Birileri bunu anlamaz"
Bu mücadelenin ifade ettiği manayı gönlüne ve zihnine işleyemediğimiz her evladımızın vebali bu işim ilgilileri üzerindedir. Son üç yılda yaşadıklarımız bunu daha önemli kılıyor. Şahadet bizim için korkulacak değil ulaşılacak bir makamdır. "Onlar ölü değildir, diridirler. Siz bilemezsiniz" bu müjde ile onlar yürürler. Kabirlerindeki hali görünce bu dünyaya dönmek isterler. Birileri bunu anlamaz normal tabutta giden cenaze zannederler. Değil, değil... Bunu anlamamız lazım.
"Millet olmak kolay değil..."
Bugün şimdi acaba 7-8 Ekim tarihlerinde benim Kürt kardeşimi sokağa dökenler kimler? Benim Mehmetçiğimin karşısına çıkan kimler. Benim polisimin karşısına dikilenler kimler, bunlara destek verenler kimler? Millet olmak kolay değil ama unutmayın gençler illet olmak kolay. Bugün tarihi bir yol ayrımındayız gözler bir kez daha Türkiye'ye yönelmiştir. Karşımızdaki zorluklar ne kadar büyük olursa olsun mücadele etmek ve başarıya ulaşmak millet olarak bizim en önemli vasfımızdır. Biz bir ölür bin diriliriz bunu böyle biliriz. Onun için tek millet, tak bayrak, tek vatan, tek devlet...
"Batı ülkeleri ilkeli bir tavır ortaya koyamıyor"
Kardeşlerim ilkelerimizden taviz vermeyelim. Dün Çanakkale geçilmez diyerek üzerimizde oynan oyunları bozmuştuk. Bugün de yeni Türkiye'yi 21. yüzyılın büyük ve güçlü ülkesi haline getireceğiz. Karşımıza çıkan engel ne kadar büyük olursa olsun yılmayız kaçmayız. Ama karşımıza en alçak yöntemlerle çıkan terör işimizi zorlaştırıyor. Masum insanlarına arasında giren bir bombalı araç 35 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Mankurt olarak nitelendirdiğim bu aşağılık varlıkların karşısında öfkeye kapılmamak mümkün değil. Başta Batı ülkeleri olmak üzere pek çok devlet hala bu örgütler karşısında ilkeli bir tavır ortaya koyamıyor. Bürüksel 'de toplantı yapılan binanın arkasında Belçika, onların paçavralarını dalgalanmasına izin verebiliyor. Bunlar samimi değil. Bugün bayrağı indirip oradaki posterleri kaldırmışlar. Karşınızda kandıracağınız bir devlet ve millet yok.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...