Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Lafla demokrat olunmaz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Lafla demokrat olunmaz'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi'nin yenilenen binasının açılışında konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Sevgili İstanbullu kardeşlerim sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. Bugün açılışını yaptığımız hizmet binası İstanbul'umuza hayırlı olmasını Rabbim'den temenni ediyorum.

"BU ESERLERİ TRİHE OLAN HÜRMETİMİZDEN İHYA EDİYORUZ"

Beyoğlu Belediyesi bu binayı restore ettirdi. Bu hizmet binası çok daha güzel bir hale geldi. Geçtiğimiz 12 yılda gerek ülke içinde gerek ülke dışında pek çok tarihi eseri restore ettik. Aslında Beyoğlu bunun birçok örneğiyle dolu. Devam etmekte olan bu tür restorasyonlar umarım devam eder. Bu eserlere turistik mekan gözüyle bakmıyoruz. Bu eserleri tarihe olan hürmetimizden dolayı ihya ediyoruz. Her zaman söyledik, eğer köklerimize sahip çıkmalıyız. Restorasyon çalışmalarına bu düşünceyle sahip çıkıyoruz. Beyoğlu çok önemli sembolik değeri çok yüksek biryer.

"ESKİ TÜRKİYE İLE YENİ TÜRKİYE ARASINDAKİ FARK..."

Bu binanın restorasyonu esnasında, bir çukurda ikinci Abdulhamid Han adına hazırlanmış bir tuğraya rastlandı. Bir çukurdan çıktı. Elbette bu tarihi tuğra oradan alınıp ait olduğu yere büyük bir özenle korunmaya alındı. Geçmişte birileri tarihlerini çukura gömmeye uğraşırken, biz nice derin çukurlardan değerleri çekip çıkartıyor ve milletimizin hizmetine sunuyoruz. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında mukayesede bulunmuyorum. Sadece bu örnek bile eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı gösteriyor.

"BİZ İSTANBUL AŞIĞIYIZ"

Geçmişte İstanbul'a sahip olmak ile dünyaya saihp olmak eşdeğer görülüyordu. Bugün de İstanbul, milleti hakir göreni alaşağı etmiş, nice yetimi de hakettiği yere getirmiştir. Dünyanın neresinden gelirseniz gelin, İstanbul sizi kendinden yapar. İşte bu yüzden İstanbul'a aşığız. İstanbul'a olan aşkımızı hizmetle gösterdik, eserle gösterdik göstereceğiz. İstanbul bugün ekonomisiyle, kültürüyle çok farklı bir noktaya ulaşmış durumda. Bizim bu ülkeye bu milletin geleceği için hayallerimiz, projelerimiz bugüne kadar yaptıklarımızla sınırlı değil. Yeni havalimanı yapıyoruz, 150 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı yapılıyor. Yavuz Sultan Selim köprüsü, Avrasya Tüneli yapılıyor, önümüzdeki yıl açılışını yapacağız.

"LAFLA DEMOKRAT OLUNMAZ"

Lafla demokrat olunmaz. Bunun gerçeğini de o Yassıada'yı, Sivriada ile birlikte demokrasi ve özgürlükler adası yapmakla birlikte hayata geçiriyoruz. Yeter ki İstanbul'un hayatı görülsün. İstanbul'u 2023 hedeflerine fethini 600. yıldönümüne hazırlayacağız.

"BİZİM KABE'MİZ MEKKE'DE, RUHUMUZ İSTANBUL'DA, AŞKIMIZ DA TÜRKİYE'DE'

Pusulaları şaşmış, kıbleleri şaşmış hatta felekleri şaşmış. Bunlar Taksim'e kıblemiz diyor. Bunların bir kısmının kabesi Pensilvanya olabilir, Taksim bunların kabesi olabilir. Bizim kabemiz de kıblemiz de bellidir.. Kabe sizin olsun bize Çankaya yeter diyenleri de gördük. Ama bizim Kabe'miz de kıblemiz de istikametimiz de belli. Kabe'miz Mekke'de, ruhumuz İstanbul'da, aşkımız tüm Türkiye'dedir. Buradan onların akıl hanelerine üst akıllarına sesleniyorum. Bu ülke yeni Türkiye yolundan dönmez. Bunu böyle bilesiniz. Beyoğlu mütareke dönemini gördü,yaşadı. Beyoğlu, Gezicileri de gördü. Yeni Türkiye'nin inşaasına başlayacağımız yerde yine Beyoğlu olacak.

##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...