Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kara harekâtına hazırlanıyoruz

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kara harekâtına hazırlanıyoruz

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı, Suriye’ye kara operasyonu için hazırlık yapıldığını duyurdu.

YÜCEL KOÇ'UN HABERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’na 70 kadar uçak ile İHA’ların görev aldığını belirterek “89 stratejik nokta imha edildi. Harekâta katılan unsurlarımız hamdolsun vukuatsız olarak tekrar görev mahalline döndüler” dedi.
Katar dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

> Kara harekâtı olacak mı? Bir de Rusya’nın kontrolü altındaki bölgeleri Türk Silahlı Kuvvetlerine açtığıyla ilgili bir iddia var...

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; her şeyden önce Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki bu operasyon böyle rastgele -acaba kim ne der, nasıl olur diye- düşünülerek yapılmış bir harekât değil. Daha önce de söylediğimiz gibi, eğer ülkemize, topraklarımıza birileri rahatsızlık veriyorsa bunlara biz bedelini ödetiriz. Her zaman söylediğim gibi, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ derken bunu tabii boşu boşuna söylemedik. Zira beklenen, tasarlanan, planlanan saat geldiği anda da bu adımlar atıldı. Nitekim dün gece yapılan operasyon da bunun tam bir tecellisiydi. Bunun sadece bir hava harekâtıyla sınırlı kalması da söz konusu değil. Burada ne kadarlık bir güç Kara Kuvvetlerinden de buna katılması gerekir; bunu da zaten ilgili birimlerimiz kararını verirler, adımlarımızı buna göre atarız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kara harekâtına hazırlanıyoruz

> ABD Başkanı Biden’la Bali’de görüştünüz. Rus lider Putin’le de sürekli temas hâlindesiniz. Bu operasyonla ilgili konuştunuz mu? Tavırları ne oldu? 

Biz bu operasyonla ilgili ne Sayın Biden’la ne Sayın Putin’le herhangi bir görüşme yapmış değiliz. Bizler icazetli çalışmıyoruz. Bu konuda Amerika artık bizi bilmesi lazım. Herhâlde biliyordur. Bundan sonraki süreçte zaten bizim çok daha önemli adımları kararlı bir şekilde nasıl atacağımızı inşallah hepsi görecek. Bizim tabii üzüntümüz şu; biz Amerika’yla NATO’da beraberiz. Ancak binlerce araç, gereç, mühimmat, silah bütün bunları Suriye’deki terör bölgesine maalesef bu Amerika göndermiştir. Ben bunları Obama’yla da, Trump’la da, Biden’la da paylaştım. Gerektiğinde bunlara gereken cevabı da vermek durumunda kalacağız” dedim. Tabii bir şey söyleyemiyorlar. Biz de gerekeni bu noktada yaptık, yapıyoruz.

> Tüm Türkiye şu an Sisi ile görüştüğünüz fotoğraf karesini konuşuyor, bir süreç mi başladı?

Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık. Temennim odur ki, önce bakanlarımızla başlayan bir süreci daha üst düzeye taşıyalım. Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bizim tabii kendilerinden tek isteğimiz; bu görüşmelerle birlikte, bize karşı Akdeniz’de tavır içinde olanlara yönelik burada biz barışı ikame edelim, onunla beraber yolumuza inşallah devam edelim.

> Siz, Sayın Akşener’e “masayı terk etmek üzere konumunu gözden geçirmeli” dediniz ancak Akşener “kumar masasında olmayacağız” diye bir karşılık verdi. Bu cevabı nasıl buldunuz?

Böyle bir cevap mı olur? Altılı masa alışveriş yapmıyor mu? Bir bana, bir sana demiyor mu? Hatta “şu kadar bakanlık filancaya verilebilir” denmiyor mu? Kumar budur. Bizim tek derdimiz bu ülkeye hizmet. Onun için Sayın Akşener’in kendisini ve yanındakileri bir gözden geçirmesinde fayda var.

FIRSATÇILARA AĞIR CEZA GELİYOR

> Vatandaşın “fırsatçı terörü” dediği bir konu var. Özellikle son üç aydır maliyetlerde bir artış yok. Akaryakıt giderleri artmıyor, personel giderleri artmıyor ama marketlerin yüzde 30’a varan oranlarda son üç aydır artışlar yaptığı görülüyor. Vatandaşlar şunu söylüyor, bunlara sadece para cezası yetmiyor. Çünkü bunlar para cezasını maliyetlerin üzerine koyuyorlar. Artık daha sert tedbirler gelir mi? 

Biz hukuk devletiyiz. Soruşturmalar neticesinde gerekli adımları attık, atarız. Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk kabine toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz. Değişik öneriler var. Bütün mesele yaptırımın çok daha ağır olması. Bu bunlara ürkütücü gelebilir. Bunu halletmek lazım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...