Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı İbadi'yi kabul etti

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı İbadi'yi kabul etti

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’yi kabul etti. Erdoğan ve İbadi bölgesel konuları masaya yatırdı.

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen sözde referandumdan sonra Irak Başbakanı Haydar El-İbadi ilk kez Türkiye'ye geldi. İbadi’nin Ankara ziyaretinde ilk durağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi oldu.

BEŞTEPE'DE BULUŞTULAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelen İbadi, bölgesel konuları masaya yatırdı. El-İbadi’nin Ankara ziyaretinde görüşülecek en önemli gündem maddesi Kuzey Irak’ta yapılan bağımsızlık referandumu olacak. Alınan tedbirler masaya yatırılacak ve izlenecek yol haritası üzerinde görüşülecek. Özellikle Türkmenlerin durumu ile ilgili Türkiye’nin hassasiyetleri üzerinde durulacak.

MUSUL/KERKÜK OPERASYONLARI

Irak Ordusu'nun Musul ve Kerkük operasyonlarıyla ilgili Erdoğan'a bilgi veren El-İbadi, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım ile Çankaya Köşkü’nde bir araya gelecek.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...