Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'ni yeni Başbakanı Sunak ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'ni yeni Başbakanı Sunak ile görüştü

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede gündeme dair son gelişmeler ele alınırken, Erdoğan, Kıbrıs için somut adım vurgusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Sunak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kritik görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra NATO, Rusya - Ukrayna savaşı ve Kıbrıs meselesi de ele alındı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ticaret ve savunma sanayii başta olmak üzere Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerini geliştirecek adımlar ele alındı.

STRATEJİK BAKIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, iki NATO müttefiki olarak ilişkilerde sağduyu ve stratejik bakışın hakim olmaya devam edeceğine inandığını ifade etti.

KIBRIS İÇİN SOMUT ADIM VURGUSU

Bölgesel konuların da değerlendirildiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasında müzakere zemininin süratle yeniden tesis edilmesinin tüm tarafların yararına olduğunu vurguladı; Kıbrıs meselesinin çözümü için de yeni ve somut adımlar atılmasının önemine işaret etti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...