Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDAPAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDAPAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü. İkili, seçimle ilgili konuştu. Başkan Yapıcıoğlu, seçim zamanının ocak ya da şubat ayınca belirleneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada seçim tarihinin 18 Haziran'dan biraz daha erkene alabileceğini söyledi. Erdoğan bu açıklamasının ardından seçim çalışmalarını hızlandırdı. Cumhur İttifakı'na yeni bir partinin daha katılması için harekete geçen Erdoğan, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.

Yapıcıoğlu, bunun için AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Kendisini AK Parti Genel Sekteri Fatih Şahin karşıladı. Ardından Erdoğan ile bir araya geldi.

HÜDAPAR, CUMHUR İTTİFAKI'NA MI KATILACAK?

Bir saat süren görüşme sonrası Yapıcıoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Zekeriya Yapıcıoğlu "Bir ittifaka dahil olabiliriz" sözlerinin hatırlatılması ve bu görüşmenin bir ittifak görüşmesi olup olmadığının sorulması üzerine, bugün detaylı bir açıklama yapamayacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDAPAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü

"DİĞER PARTİLERLE DE GÖRÜŞÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile daha önce de bir araya geldiklerini hatırlatan Yapıcıoğlu "Diğer partilerin genel başkanlarıyla da görüşmemiz oldu. Bu yöndeki görüşmelerimiz sürecek. Biraz daha sabretmeniz gerekecek. Konular netleşince paylaşacağız. Birkaç başlığımız vardı. Evet, konuştuk. Seçimler de bu başlıklardan bir tanesiydi" diye konuştu.

"GİZLİ SAKLI İŞ YAPMAYACAĞIZ"

"Teklif gelirse ittifakın içerisinde yer alabiliriz demiştiniz" denilmesi üzerine Yapıcıoğu, birden fazla teklifin bulunduğunu aktardı. "Bugün teklif geldi mi?" sorusuna ise "Biraz daha sabır. Gizli saklı iş yapmayacağız" şeklinde cevap verdi.

"SEÇİM YAKIN"

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu "Seçim tarihi de konuşulmaya başlandı, karar aşamasına ne zaman gelirsiniz? Nasıl bir takvim işler?" sorularına karşılık, seçim tarihinin henüz netleşmediğini dile getirerek “Öyle anlaşılıyor ki seçim tarihi de yoğun bir şekilde konuşuluyor. Ne zaman seçim tarihi netleşir? Bu konuda bugünden bir şey söylemek mümkün değil ama görünen o ki çok uzun bir zaman kalmadı. Muhtemelen ocak veya şubat ayı içerisinde tarih belli olur. Zaten zaman kalmadı. Çünkü YSK'nin hazırlık yapabilmesi için üç ay gibi bir zamana ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu.

"HANGİ PARTİLERLE GÖRÜŞTÜĞÜMÜZÜ GÖRECEKSİNİZ"

"Hangi ittifaka kendinizi yakın görüyorsunuz?" sorusunu Yapıcıoğlu, "Bakacağız. Zaman gösterecek” şeklinde cevapladı. Zekeriya Yapıcıoğlu, "Millet İttifakı'ndan da bir teklif var mı?" sorusu üzerine, "Detaylara şimdi girmeyeyim. Görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer takip ederseniz kimlerle, hangi partilerle görüştüğümüzü ya da bundan sonra kimlerle görüşeceğimizi net bir şekilde görürsünüz" ifadesini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir başka soru üzerine, görüşmede detayların konuşulmadığını, verilmiş bir karar yokken bu detaylara girmenin doğru olmayacağını kaydetti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...