Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğru adaylarla zafere ulaşacağız

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğru adaylarla zafere ulaşacağız

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

“İttifakımız daha da güçlenecek” diyen Cumhurbaşkanı, “Diğer partilerde görülen rezillikler bu kapıdan içeri giremez. En doğru, en güçlü adaylarla gireceğimiz seçimde hedefimiz, bütün belediyeleri ezici bir oranla kazanmaktır” dedi.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere yönelik mesajlar verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesini de anlatan Erdoğan “Millî irade düşmanlarına karşı, 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan ittifakımızı daha da güçlendirerek geleceğe taşıma azmindeyiz” diyerek Cumhur İttifakı’nda çatlak bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Erdoğan’ın mesajları şöyle: 

> Seçim takvimimiz ilerliyor. Sayın Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme yaptık. 

> “Yeniden İstanbul” mücadelemizin parolalarından biri olacaktır. İttifakımızı daha da güçlendireceğiz. Cumhur İttifakı doğru adaylarla seçime girecek. CHP bizim başlattığımız projeleri bile devam ettiremedi. İstanbul, CHP zihniyetinin elinde eski günlerini arıyor.  

> Alışmışlar (CHP’liler) tıpış tıpış bize oy vereceksiniz demeye. Milletimizi bu cendereden mart ayının sonunda kurtaracağız. Allah’ın izniyle yüksek oy oranları ile tekrar kazanacağız. Kabinemiz eser ve hizmet siyasetini hızla sürdürüyor. 

> Hükûmette sağladığımız istikrarı şehirlerimize de kazandırmak istediğimizi anlatacağız. Altyapı sağlayamayan muhalefet belediyelerinin karşısına Türkiye Yüzyılı belediyeciliği ile geçeceğiz. 

> Bu ülkenin, doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle her karış toprağını aynı standartta eser ve hizmetlerle donatan biziz. Bölge ve şehirler arasında asla ayrımcılık yapmadık. Her bir insanı ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak gördük. Aksini söyleyen sadece bize değil, bu ülkeye de yalan söylüyor demektir. 

> Diğer partilerde görülen rezillikler AK Parti’nin kapısından içeri giremez. Amacımız 30’u büyükşehir, 51 il ve bütün ilçelerde belediyelerin tamamına yakınını AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak kazanmak.

AVRUPA İŞ BİRLİĞİ İÇİN FIRSAT KOLLUYOR

ABD merkezli yayın kuruluşu Politico “ara bulucu” olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “2024 Avrupa’nın en güçlü kişileri” arasında gösterdi. Politico, Avrupa’dan 28 ismi, 3 ayrı kategoride “2024 Avrupa’nın en güçlü kişileri” listesine aldı.

“İcracı (Doers)” kategorisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan “ara bulucu” olarak nitelendirildi ve 5. sıraya konuldu.  Politico’nun internet sitesindeki profilde, uzun süredir kendisini “güçlü bir jeopolitik lider” olarak konumlandırmaya çalışan Erdoğan’ın “İki büyük jeopolitik kriz olan Rusya-Ukrayna Savaşı ve İsrail-Hamas çatışmasından fayda sağladığı” ifadesi kullanıldı. Profilde “Hem Kremlin hem de Ukrayna Devlet Başkanlığı ofisiyle bağlantısı bulunan birkaç kişiden biri olan Erdoğan, Putin askerlerini 2022’de Ukrayna’ya gönderdiğinden beri ara buluculuk rolü üstleniyor” denildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın, Karadeniz Tahıl Anlaşması’na da liderlik ettiği ve anlaşmanın devamı için çabaladığı vurgulandı. Erdoğan’ın Gazze’de ateşkes için de devrede olduğuna dikkat çekildi.  Türkiye’de AB’ye üyeliğin konuşulmadığına işaret edilen profilde “Ancak AB yetkilileri, Erdoğan ile iş birliğini artırmanın yollarını arıyor. Bunu, Türk liderin başka bir jeopolitik zaferi olarak değerlendirin” görüşüne yer verildi.

ENFLASYON DÜŞÜŞE GEÇECEK

“İnsanımızın sıkıntılarını görmezden geliyor değiliz. Türkiye’nin sinsi saldırı altında olduğunu kimse inkâr edemez. Ekonomimizi enflasyon belasından kurtaracak programları uyguluyoruz.”

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...